ANTALYASPOR'DA SICAK SAATLER

Öztürk ailesinin görevi bırakmasının ardından Antalyaspor'da sıcak saatler yaşanıyor. Antalyaspor A.Ş. Başkanlığı için Fettah Tamince, Vakıf Başkanlığı için de İsmail Bilal'in ismi kulislerde konuşulmaya başlandı.

İstifaların ardından Dernek ve Vakıf Başkanlığı'nı yürüten Mustafa Yılmaz, yönetim kurulu üyelerini bir araya getirdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de hiçbir kulüp yönetiminin ödeyemeyeceği büyüklükte parayı Antalyaspor'umuz için ödeyecek olan Öztürk ailesine, gönül borcumuzun olduğunu düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da yaşananların ardından istifasını vermek istediği, ancak Ali Şafak Öztürk'ün, Ersun Yanal'ı kararından vazgeçirdiği öğrenildi.

Antalyaspor'da A.Ş., Dernek ve Vakıf başkanlıklarını elinde bulunduran Öztürk ailesinin istifasıyla birlikte camia adeta şok yaşarken, bundan sonrası için olacaklar da merak ediliyor. Ali Şafak Öztürk'ün ayrılmasının ardından gözler Ersun Yanal'ın kararına çevrilirken, deneyimli teknik adam istifasını vermek istediğini yönetim kuruluna iletti.  Öztürk ailesinin ortaya koyduğu proje kapsamında göreve geldiğini ve bu sebeple ayrılabileceğini bildiren Yanal'ı, bu kararından Ali Şafak Öztürk'ün vazgeçirdiği öğrenildi. Kırmızı-Beyazlılarda yeni yönetimin belirlenmesine kadar görevde kalacağını bildiren Yanal, daha sonra yapılacak görüşmelerle birlikte yol haritasını çizecek.

YALNIZLIK İSTİFASI

Öztürk Ailesi'nin görevi bırakmasındaki temel sebep olarak yalnız bırakılması gösterildi. Baba ve oğul Öztürk'ün önceki gün öğle saatlerinde yapılan yönetim kurulu toplantısında, şehir tarafından yalnız bırakılmalarının yanı sıra haksız eleştirilerin yapıldığı gerekçesiyle bırakma kararı aldıklarını paylaştı. Bazı yönetim kurulu üyelerinin karardan vazgeçirmeye çalıştığı, ancak bunda başarılı olamadığı da gelen haberler arasında yer aldı.

FUTBOLCULARDAN 'BIRAKMA' ÇAĞRISI

İstifa kararını açıklamasının ardından teknik heyet ve futbolcularla bir görüşme yapan Başkan Ali Şafak Öztürk, aldıkları kararı kendileriyle paylaştı. Yapılan toplantıda futbolcuların, ayrılık kararından vazgeçilmesi için istekte bulunduğu öğrenilirken, gösterilen ilgiden dolayı Öztürk'ün göz yaşlarını tutamadığı belirtildi.

GENEL KURUL 8 ŞUBAT'TA

Pandemi gerekçesiyle derneklerin genel kurul yapmasına izin verilmezken, anonim şirketlerde ise böyle bir kısıtlama yer almıyor. Dolayısıyla Ali Şafak Öztürk'ün istifa ettiği Antalyaspor A.Ş.'de 8 Şubat Pazartesi günü olağanüstü genel kurul yapılması planlanıyor. Derneklerde genel kurul için aynı özgürlük tanınmazken, Fikret Öztürk'ün koltuğuna oturacak isim ise en erken mart ayında belli olacak.

DERNEK'TE YILMAZ, A.Ş.'DE HESAPÇIOĞLU

Fikret Öztürk ve Ali Şafak Öztürk'ün görevlerinden istifasının ardından geçici olarak koltuklara oturacak isimler belli oldu. Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı'nda Mustafa Yılmaz, Antalyaspor A.Ş.'de ise Emin Hesapçıoğlu, geçici olarak başkanlık görevini üstlenecek.

TAMİNCE VE BİLAL

Antalyaspor'un tüm kurumlarında yaşanan istifa olayının ardından göreve yeni gelecek isimlere gözler çevrildi. Kulislerde konuşulan isimler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Antalyaspor A.Ş. Başkanlığı için Fettah Tamince, Vakıf Başkanlığı için ise İsmail Bilal ismi dillendirilmeye başlandı.

 

"GÖNÜL BORCUMUZ VAR"

Antalyaspor'da Dernek ve Vakıf yönetim kurullarını toplayan Mustafa Yılmaz, Öztürk ailesine gönül borçlarının bulunduğunu söyledi. Türkiye'de hiçbir kulüp yönetiminin ödeyemeyeceği büyüklükte parayı Antalyaspor için Öztürk ailesinin kasasından çıkacağını belirten Yılmaz, "Kamuoyunda eleştiri sınırlarını aşan ifadeleri ise asla kabul etmiyoruz. Pandemi şartlarında, döviz kurlarının artmasına rağmen ve kulüplerin hiçbir geliri yokken Antalyaspor'u bugüne getirmeleri bile takdire şayandır. Antalyaspor'umuzu Süper Lig'in en borçsuz ve en yönetilebilir kulüplerden biri haline getirmelerinden dolayı kendilerine bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve başarılar diliyoruz. Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı yönetimi, olağan sürecini doldurana kadar Mustafa Yılmaz başkanlığında görevine devam edecektir" dedi.

KORAY GEÇGEL