Antalyaspor'da lisans krizi

Alex de Souza’nın lisansının Türkiye’de geçerli olmadığı gerekçesiyle Mehmet Aurelio’nun Göztepe maçında teknik sorumlu olarak görev yaptığı Antalyaspor’da teknik ekipteki diğer antrenörlerin de yeterli lisanslarının bulunmadığı ortaya çıktı.

Antalyaspor’da lisans krizi yaşanıyor. Cumartesi günü oynanan Göztepe maçından 1 hafta önce Alex de Souza’nın sahibi olduğu lisansın Türkiye’de denkliği olmadığı ortaya çıkarken, Mehmet Aurelio teknik sorumlu olarak saha kenarında yer aldı. 

TFF İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Daha önce A takım seviyesinde Brezilya ikinci lig ekiplerinden Awai’de görev alan Alex de Souza’nın orada kullandığı lisansın Türkiye’de denkliği bulunmazken, Kırmızı-Beyazlılar bu sorunu aşmak için Türkiye Futbol Federasyonu’yla temas halinde. TFF’den Alex de Souza için olumlu karar çıkmazsa, Kırmızı-Beyazlılardaki görevine yönetici sıfatıyla devam edecek. 

EKİPTE DE LİSANS SORUNU VAR

Antalyaspor’da lisans sorunu yaşayan tek isim Alex de Souza da değil. Teknik ekibinde yer alan isimlerden sadece Mehmet Aurelio saha kenarında bulunma hakkına sahip olurken, Joao Paulo ve Ze Roberto’nun yardımcı antrenör, Joseval Vieira da Silva’nın da kaleci antrenörü olarak Türkiye’de yeterliliği bulunmuyor. 

TRİBÜNDEN İZLEDİLER

Antalyaspor’da sezonun ilk haftasında oynanan Göztepe maçında Alex de Souza, saha kenarında yönetici sıfatıyla yer alırken, Mehmet Aurelio teknik sorumlu ve Cihat Güller de kondisyoner olarak kulübede oturdu. Joao Paulo, Ze Roberto ve Joseval Vieira da Silva ise mücadeleyi tribünden takip etti.

PRO LİSANSI 2023’TE ALDI

Alex de Souza’nın ekibinde yer alan ve yeterli lisansı bulunan tek isim olan Mehmet Aurelio, pro lisansını geçen yıl Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldı. Mustafa Dalcı, Osman Zeki Korkmaz, Selman Coşkun, Uğur İnceman, Emre Belöoğlu, İlker Püren, Sinan Kaloğlu, Muzaffer Bilazer, Hakan Yakın ve Suat Okyar ile birlikte kursta yer alan Aurelio, lisans alma hakkını 4 Ağustos 2023’te elde etti.