ANTALYASPOR'DA ERSUN YANAL DÖNEMİ SONA ERDİ İŞTE ADAYLAR

Ersun Yanal dönemi sona eren Antalyaspor'da alternatif isimler ortaya çıkmaya başladı. Çağdaş Atan, Aykut Kocaman, Tayfun Korkut, Ünal Karaman ve Jose Morais kulislerde konuşulan isimler arasında yer alırken, Kırmızı-Beyazlı yönetimin yabancı teknik adama daha sıcak baktığı öğrenildi.

Geçtiğimiz sezonun Kasım ayında 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Ersun Yanal'ın, Antalyaspor macerası tam 10.5 ay sürdü. O dönem yapılan anlaşma gereği sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmayan ve 3 aylık maaşının karşılığında sözleşmesi fesih edilen deneyimli teknik adamın koltuğuna oturacak aday isimler de ortaya çıkmaya başladı.

MORAIS İLE İLK TEMAS KURULDU

Kırmızı-Beyazlıların listesinin zirvesinde Jose Morais bulunuyor. Antalyaspor yönetimi, Jose Morais ile ilk teması kurarken, deneyimli teknik adamın talepleri dinlendi. 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Kırmızı-Beyazlılarda görev alan Portekizli teknik adam, taraftarın da beklentisi içerisinde yer alıyor. Antalyaspor teknik direktörü olarak 25 maçta görev alan Morais, ligde 1.13 puan ortalaması yakaladı. Antalyaspor'dan ayrıldıktan sonra AEK, Barnsley, Karpaty, Jeonbuk Hyundai ve Hilal takımlarında görev alan Morais, bu kulüplerle toplam 5 kupa kazandı.

SÜPER LİG'E DÖNMEK İSTİYOR

Kasım 2020'de Lider Gazete'nin sorularını yanıtlayan Jose Morais, Türkiye'ye dönmek istediğini söylemişti. Türkiye'den zaman zaman teklifler aldığını söyleyen Portekizli teknik adam, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak istediğini belirtmişti.

KORKUT'UN ŞARTLARI AĞIR

Antalyaspor'un geçtiğimiz sezon da görüşme yaptığı Tayfun Korkut yine gündeme gelen isimler arasında yer aldı. Geçen sezon Kırmızı-Beyazlılardan 1 milyon Euro talep eden genç teknik adam, Ünal Karaman sonrası Göztepe ile prensip anlaşmasına varmış, ancak transferi son anda iptal olmuştu. Öte yandan Antalyaspor, bu sezona Göztepe'de başlayan ve sonrasında görevinden istifa eden Ünal Karaman'a da listesinde yer veriyor.

ATAN, AYBABA VE KOCAMAN...

Antalyaspor için kulislerde pek çok isim konuşulurken, bunlarda öne çıkan isimlerde Çağdaş Atan, Aykut Kocaman ve Samet Aybaba oldu. Son olarak Alanyaspor'da çalışan ve 3. hafta sonunda koltuğunu Bülent Korkmaz'a bırakan Çağdaş Atan, listede yer alan isimlerden birisi. Yönetim içerisinde dillendirilen isimlerden birisi de Başakşehir ile yollarını ayıran Aykut Kocaman oldu. Daha önceki dönemlerde de adı Kırmızı-Beyazlılarla anılan Kocaman'ın gelme olasılığı düşük görülüyor. Antalyaspor'da küme düşülen 2014-2015 sezonunda görev alan Samet Aybaba da yine adı geçen teknik adamlar arasında. Aybaba, son olarak Adana Demirspor'da çalışmış ve sonrasında görevi Vincenzo Montella'ya bırakmıştı.

EMRE BELÖZOĞLU KABUL ETMEDİ

Antalyaspor'un listesinin ilk sırasında geçen sezonun son döneminde Fenerbahçe'yi çalıştıran Emre Belözoğlu yer aldı. Genç teknik adamla direkt temas kuran Kırmızı-Beyazlılar, olumsuz karşılık aldı. 41 yaşındaki teknik adam, Aykut Kocaman'dan boşalan Başakşehir teknik adam koltuğuna oturdu.

YABANCI TEKNİK ADAM ÜZERİNDE DURULUYOR

Listesinde birçok yerli teknik adam bulunduran Antalyaspor'un, yabancı isimlerine üzerine ağırlık verdiği öğrenildi. Pek çok teknik adamla temas halinde olan Kırmızı-Beyazlılarda yabancı teknik adama daha sıcak baktığı gelen haberler arasında yer aldı.