ANTALYASPOR ASBAŞKANI BAHAR: PODOLSKI'Yİ KULÜBE ATTIRDI

Antalyaspor - Galatasaray maçında yaşananlar gündemdeki yerini korumaya devam ederken, Antalyaspor Kulübü Asbaşkanı Berkay Bahar, dikkat çekecek sözlere imza attı.

Lider Spor'un konuğu olan Bahar, mücadelenin hakemi Mete Kalkavan'ı sert sözlerle eleştirdi. Maç boyunca Kırmızı-Beyazlılar aleyhine tutum sergilendiğini ifade eden Bahar, Lukas Podolski'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak da gündem yaratacak sözlere yer verdi. Kırmızı kart pozisyonunu anlatan Bahar, "Mete Kalkavan düdüğü çalıyor, faulu veriyor, yaklaşık 10 saniye yürüyor. O sırada Fatih Terim, Ümit Davala ve Levent Şahin kulübeden çıkıyor, öyle bir bağırıyorlar ki hakem de duruyor ve ikinci sarı kartı çıkarıyor. Hakem, Galatasaray'ın yedek kulübesinden etkilendi" dedi.

"FEDOR AĞLADI"

Fedor Kudriashov'a verilen kırmızı kartı da anlamadığını ifade eden Bahar, "Kudriashov'a önce sarı kart çıkarıyor, dönüyor sonra bir sarı kart daha çıkarıyor. Fedor, sinirinden bağıra bağıra ağlıyordu. Kudriashov'un hakaret edecek bir karakteri yok, inanamam. Mete Kalkavan'ın maç boyunca yaklaşımı, son derece antpatik ve bize karşı sertti. Her an bir şey kolladı. Tribünden, "Galatasaray'ın gol atacağı yok, penaltı ver. Sen de rahatla biz de rahatlayalım" diye bağırdım" sözlerine yer verdi.

PODOLSKI TEPKİSİ

Lukas Podolski'ye yönelik ortaya koyulan ithamlara da tepki veren Bahar, "Kendisini eleştirebilirsiniz, en büyük haklarıdır. Ancak çıkıp da Podolski'nin gördüğü kırmızı kartı başka bir yöne çekiyorsanız, bunun karşısında dururuz" diye belirtti.

KONSANTRASYON İTİRAFI

Son haftalarda alınan kötü sonuçlarda Türkiye Kupası finaline yükselmelerinin etkisi bulunduğunu ifade eden Berkay Bahar, "Koronavirüs ne yazık ki kulübümüzün içinde, çıkarmak için de çaba sarf ediyoruz. Sakatlarımız oldu, tam kadro bir türlü oluşturulamadı. Ersun Yanal da hamle şansının zorluğuna dikkat çekti. Benim en çok hissettiğim; konsantrasyon sorunu yaşıyoruz. Hepimizin aklı kupada. Antalyaspor tarihinde ikinci defa final oynayacak. Bundan kurtulmamız lazım. Ancak endişe içerisinde değilim. Karagümrük ve Göztepe maçıyla daha rahat konuma geliriz" dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN İŞİ DAHA ZOR"

Türkiye Kupası'nda kendilerinin avantajlı olduğunu ifade eden Bahar, "Türkiye Kupası'nda favori olanlar çok kez kaybetmiştir. Biz finalde mental anlamda biz daha avantajlıyız. 16 Mayıs'a kadar şampiyonluk yarışı sürecek. Biz Karagümrük ve Göztepe maçlarından iyi sonuç alırsak, finale biz daha iyi konsantre olacağız. Onların işi daha zor" diye belirtti.

"ÖZTÜRK AİLESİ ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKTI"

Öztürk ailesinin önemli bir miras bıraktığına vurgu yapan Berkay Bahar, "Öztürk ailesi, Antalyaspor için bir şanstı. Ailevi sebeplerden dolayı görevden ayrılmaları sebebiyle farkı bir sürece gidildi. Ali Şafak Öztürk döneminde yapılanların en kıymetlisi alt yapı hamlesiydi. Bunu iyi değerlendirmeliyiz, çok kıymetli bir miras bırakıldı. Öztürk ailesinin üstlendiği borcu da yazmaya kalksak, matematiğimiz zorlanır. Bu mirası iyi korumalıyız. 'Bizim borcumuz az' deyip rahat davranmayız" sözlerine yer verdi.

KAMPANYADAN 12.5 MİLYON TL

Nisan ayı başında başlanan bayrak kampanyasından bahseden Berkay Bahar, "5 bin bayrak hedefine ulaşmak için hala zaman var. Şu an yarıya geldik, 12.5 milyon TL civarında gelir oldu. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız emek veriyor. Hepsine teşekkür ederim. Başkan da çok büyük mesai veriyor. Şehir gelincik tarlası gibi, Antalyaspor bayrakları dalgalanıyor" diye belirtti.

"DİLENCİLİK YAPMAYA HAZIRIM"

Bayrak kampanyasının dilenciliğe benzetilmesine tepki gösteren Berkay Bahar, "Ben Antalyaspor için dilenilmesi gerekiyorsa yapmaya hazırım. Antalyaspor için iyi olacaksa dilenmeye hazırız, hiçbir sıkıntı yok. Bu memleketin çocuğuyum, kendim için bir şey istemedim ama Antalyaspor için gidip istemeye hazırım. Bize dilenci diyorlarsa, Antalyaspor için dilenci olmaya hazırım" dedi.