YAZIK OLDU

90 dakika boyunca rakibine oyun olarak üstünlük kuran Antalyaspor, Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu. Maça damgasını vuran pozisyon ise Mario Balotelli'nin Bünyamin Balcı'yı yere düşürmesinin ardından takımını öne geçiren golü kaydetmesi oldu.

Süper Lig'in 8. haftasında Adana Demirspor'u ağırlayan Antalyaspor, 90 dakika boyunca üstün bir oyun sergilediği karşılaşmadan eli boş ayrıldı. Kırmızı-Beyazlılar, rakibine 2-1 mağlup olurken, karşılaşmaya damgasını vuran pozisyon, Mario Balotelli'nin 43. dakikada attığı gol oldu. Gol öncesinde Bünyamin'i yere indiren İtalyan futbolcunun hareketine devam kararı verilirken, Adana Demirspor bu golle öne geçti. İkinci yarıda Bünyamin Balcı ile eşitliği yakalayan Akrep, Vargas'ın uzak mesafeden attığı golle 3 puana veda etti. Bu sonucun ardından Antalyaspor 8 puanda kalırken, Akdeniz'in diğer temsilcisi Adana Demirspor ise 12 puana ulaştı.

2 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Karagümrük ve Yeni Malatyaspor maçlarından 4 puan çıkaran Antalyaspor, aldığı bu sonuçla 2 karşılaşma sonrasında sahadan yenik ayrıldı. Adana Demirspor ise yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı.

KANATSIZ KADRO

Ersun Yanal, Adana Demirspor karşısında alışılmışın dışında bir kadro yapısıyla takımı sahaya sürdü. Daha önce ilk 11'de şans bulan Paul Mukairu ve Gökdeniz Bayrakdar'ı kızağa çeken deneyimli teknik adam, yerlerine Deni Milosevic ile Crivelli'ye görev verirken, kanat özelliği bulunan hiçbir futbolcuya 11'de şans vermedi. Kırmızı-Beyazlılarda Yeni Malatyaspor mücadelesinde ilk 11'de yer alan Naldo ile Floranus'un yerine de Kudriashov ve Bünyamin Balcı formayı aldı.

POLİ SAKATLANDI

Bu sezonun vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Andrea Poli, 25. dakikada sakatlanarak zorunlu değişikliğe gidildi. Geride kalan 7 haftanın tamamında ilk 11'de yer alan İtalyan futbolcu, yerini Houssam Ghacha'ya bıraktı. Topsuz alanda adalesinden sakatlanarak sahayı terk eden Poli'nin durumu çekilecek MR'ın ardından belli olacak.

FERHAT KAPLAN 6 SENE SONRA RAKİP OLDU

2016-2017 sezonunun başında Gençlerbirliği'nden Antalyaspor'a transfer olan ve geçtiğimiz sezon sonunda yollarını ayıran Ferhat Kaplan, 6 sene sonra Kırmızı-Beyazlı takıma rakip oldu. Antalyaspor'a karşı son maçına 2015-2016 sezonunun 2. haftasında çıkan 32 yaşındaki file bekçisi, o mücadelede 90 dakika sahada kalarak kalesinde 3 gol görmüştü.

 

 

 

Hakem: Volkan Bayarslan

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin 6

Bünyamin Balcı 7

Veysel Sarı 6

Kudriashov 7

Güray Vural 7

Nuri Şahin 5 (46' Hakan Özmert 5)

Poli 4 (26' Ghacha 6)

Fredy 7 (87' Amilton)

Milosevic 5 (46' Mukairu 6)

Wright 6

Crivelli 7 (72' Floranus 3)

 

Adana Demirspor

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Ferhat Kaplan    6

Samet Akaydın    5

Svensson    6

Simon Deli 4  (34' Kaan Kanak 4)

Rassoul    5

Sinan Kurt  5  (60' Belhanda 3)

Bjarnason  4  (72' Castro 3)

Vargas    7

Stambouli     5

Yunus Akgün 4 (46' Metehan Mimaroğlu 4)

Balotelli    7  (72' Assombalonga 3)

 

Sarı Kart: Wright, Veysel Sarı, Fredy (Antalyaspor), Balotelli (Adana Demirspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 59' Bünyamin Balcı (Antalyaspor), 43' Balotelli (Adana Demirspor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakem, maçın ilk düdüğünü çalıyor ve maç başlıyor.

3' Adana Demirspor takımında Simon Deli faul yapıyor. Orta saha çizgisine yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Enzo Crivelli.

3'  Antalyaspor, Nuri Şahin ile serbest vuruş kullanacak.

4' Birkir Bjarnason, Bünyamin Balcı tarafından faule maruz kalıyor.

4' Adana Demirspor, Joher Rassoul ile serbest vuruş kullanacak.

4' Adana Demirspor takımının orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazandığı serbest vuruş için topun başına Joher Rassoul geçiyor.

5' Ofsayt. Sağ taç çizgisine yakın bir bölgede ofsayta düşen oyuncu Jonas Svensson

6' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Güray Vural ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

8' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Güray Vural ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

9' Adana Demirspor takımında Jonas Svensson faul yapıyor.

10' Antalyaspor, Güray Vural ile taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

10' Antalyaspor takımından Güray Vural sol kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

10' Hakem , Andrea Poli tarafından ceza sahasının hemen dışındaki bir noktada topa elle müdahale edildiğini işaret ediyor.

11' Adana Demirspor takımının ceza sahasının çaprazından kazandığı serbest vuruş için topun başına Simon Deli geçiyor.

13' Andrea Poli, korner bayrağına yakın bir noktada Birkir Bjarnason tarafından faule maruz kalıyor.

14' Antalyaspor takımının korner bayrağına yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Ruud Boffin geçiyor.

15' Ofsayt. Güray Vural ceza sahası sol çaprazında ofsayt durumunda olduğundan hakem oyunu durduruyor.

16' Simon Deli, taç çizgisine yakın bir noktada Enzo Crivelli tarafından faule maruz kalıyor.

16' Adana Demirspor, Ferhat Kaplan ile taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

17' Fredy – Matias Vargas mücadelesinde hakem, taç çizgisine yakın bir noktada Adana Demirspor lehine faul kararı veriyor.

17' Adana Demirspor takımının taç çizgisine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruş için topun başına Matias Vargas geçiyor.

17' Ceza sahası içinde topla buluşan Samet Akaydin, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Ruud Boffin kurtarıyor.

20' Mario Balotelli şut çekiyor ancak top dışarı çıkıyor.

20' Sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Güray Vural ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

22'  Antalyaspor, Fredy ile köşe vuruşu kullanıyor.

22' Antalyaspor takımından Fredy sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

23' Veysel Sarı - Ferhat Kaplan mücadelesinde hakem, Adana Demirspor lehine faul kararı veriyor.

23' Adana Demirspor, Ferhat Kaplan ile serbest vuruş kullanacak.

23' Adana Demirspor takımı Yunus Akgün ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında Yunus Akgün tarafından çekilen şut auta gidiyor.

26' Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Jonas Svensson ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

27' Adana Demirspor takımında, orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Benjamin Stambouli.

28' Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Matias Vargas ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

29' Antalyaspor takımından Fredy sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

31' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Mario Balotelli – Veysel Sarı mücadelesinde hakem Volkan Bayarslan,  Antalyaspor lehine faul kararı veriyor.

31' Nuri Şahin ile orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinden serbest vuruş kullanacak.

32' Haji Wright ile Yunus Akgün arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Haji Wright. Taç çizgisine yakın bir bölgede Adana Demirspor takımı oyuna başlayacak.

32' Antalyaspor takımında Haji Wright hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

33' Adana Demirspor, Jonas Svensson ile orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinden serbest vuruş kullanacak.

33' Fredy, Matias Vargas tarafından faulle durduruluyor. Antalyaspor, orta saha çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

33' Antalyaspor takımının orta saha çizgisine yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Nuri Şahin geçiyor.

34' Adana Demirspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Simon Deli çıkıyor ve yerine Kaan Kanak oyuna giriyor.

34' Houssam Ghacha ceza sahası içinde sağ çaprazdan şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

35' Antalyaspor takımından Bünyamin Balcı sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

35' Veysel Sarı altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

37' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Güray Vural ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

38' Ceza sahası içinde topla buluşan Birkir Bjarnason, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

39' Rakip ceza sahası önünde bulunan Mario Balotelli için ofsayt bayrağı kalkıyor.

40' Haji Wright ile Samet Akaydin arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Haji Wright. Yarı alanın ortalarından Adana Demirspor takımı oyuna başlayacak.

40' Yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu Adana Demirspor adına Samet Akaydin kullanacak.

43' Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Yunus Akgün ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

43' GOL! Mario Balotelli takımını öne geçiren golü atıyor.

45' Antalyaspor takımında Nuri Şahin faul yapıyor.

Maçın ilk yarısı 0-1 sonuçlanıyor

 

Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.

46' Adana Demirspor takımında oyuncu değişikliği; Yunus Akgün oyundan çıkarken Metehan Mimaroğlu oyuna giren isim.

46' Antalyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Deni Milosevic çıkıyor ve yerine Paul Mukairu oyuna giriyor.

46' Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Nuri Şahin oyundan çıkarken Hakan Özmert oyuna giren isim.

47' Antalyaspor takımında, orta saha çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Hakan Özmert.

50' Kaan Kanak korner bayrağına yakın bir noktada topa eliyle müdahale ediyor.

50'  Antalyaspor takımının korner bayrağına yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Hakan Özmert geçiyor.

50' Antalyaspor takımından Hakan Özmert sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

53' Antalyaspor takımından Fredy sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

53' Antalyaspor takımı Güray Vural ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Güray Vural tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

54' Sağ köşe bayrağına yakın bir bölgede Bünyamin Balcı için ofsayt bayrağı kalkıyor.

56'  Antalyaspor takımından Houssam Ghacha sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

57' Adana Demirspor takımı Mario Balotelli ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Mario Balotelli tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

58' Antalyaspor adına şanssız an Güray Vural tarafından yapılan vuruş direkten dönüyor

59' GOL! Skora 1 - 1 eşitlik geldi.  Antalyaspor, Bünyamin Balcı ile aradığı golü buldu. 

60' Adana Demirspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Sinan Kurt çıkıyor ve yerine Younes Belhanda oyuna giriyor.

62' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Hakan Özmert ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

62' Bu dakikada Antalyaspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Fredy

62' Fredy - Mario Balotelli mücadelesinde hakem, orta yuvarlağa yakın bir noktada Mario Balotelli lehine faul kararı veriyor.

62' Adana Demirspor takımında Mario Balotelli hakem Volkan Bayarslan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

62' Antalyaspor takımında Fredy, sarı kart görüyor.

64' Adana Demirspor takımında, orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Benjamin Stambouli.

65' Adana Demirspor takımından Jonas Svensson ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

65' Adana Demirspor takımından Metehan Mimaroğlu ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

66' Adana Demirspor takımından Matias Vargas ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

66' Joher Rassoul tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.

67' Birkir Bjarnason için ofsayt bayrağı kalkıyor.

69' Matias Vargas tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.

79' GOL! Matias Vargas takımını öne geçiren golü atıyor.

HABER MERKEZİ