Antalyaspor'a TFF'den kötü haber

Transfer sezonunun kapanmasının ardından gözler, kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu’na bildireceği kadrolara çevrildi. Kadrosunda 28 futbolcu bulundurma hakkının sahibi olan diğer Süper Lig ekiplerinin aksine Kırmızı-Beyazlılar, 25 futbolcuya lisans çıkarabilecek.

Türkiye’de 13 Eylül itibariyle transfer sezonu sona ererken, şimdi sırada kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu’na bildireceği kadrolara geldi. Mali olarak zor bir dönem geçiren ve transfer sezonu boyunca 3 kez tahtası kapanan ve sonrasında yeniden açılan Antalyaspor, sezonu kadro dezavantajıyla tamamlayacak. Kulüp lisans talimatnamesi kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplere bazı yaptırımlar uygulama hakkı bulunurken, Antalyaspor da bunlardan nasibini aldı. 

KRİTERLERE UYMADI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı için yapılan incelemelerden iki kez geçer not alamayan Kırmızı-Beyazlılar, diğer Süper Lig ekiplerinden 3 futbolcuya daha az şans verebilecek. Bu sezon Süper Lig ekiplerine tanınan kadrosunda 28 futbolcu bulundurabilme hakkını kullanamayacak olan Antalyaspor, kadrosunda en fazla 25 futbolcuya lisans çıkarabilecek.

TALİMATNAME DEĞİŞTİ

Kadro kısıtlaması cezası alan Antalyaspor’un yabancı futbolcu sayısında yaşayacağı sıkıntı ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun talimatnamede yaptığı değişiklikle aşıldı. Daha önce kadrosunda en az 14 futbolcunun A Milli Takım'da oynama uygunluğu bulunması şartı yer alırken, TFF bu kuralda değişikliğe gitti. Söz konusu değişiklik yapılmamış olsaydı Kırmızı-Beyazlılar kadrosunda en fazla 11 yabancı futbolcu bulundurabilecekti.