ANTALYASPOR'A STADYUM MÜJDESİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi üyeleri ve spor muhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda Antalya Stadyumu'na isim sponsporluğu konusunda Antalyaspor'a müjdeyi verdi.

 İsim sponsorluğu konusunda Corendon ile anlaşmaya varan Antalyaspor, bürokratik prosedürlere takılmış ve sezonun ilk devresinde konuyla ilgili son noktayı koyamamıştı. Yapılan çalışmaların artık son aşamaya geldiğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Antalyaspor ie tesis işletim konusunda hiçbir uyumsuzluk yok. Kira ücreti konusunda anlaşılamayacak bir aralık kalmadı. Antalyaspor'un isim sponsorluğuyla ilgili olarak talebi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunuldu. Birkaç güne bu da kadar sonuçlanacaktır" sözlerine yer verdi.

184 BİN 316 LİSANSLI SPORCU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalar konusunda da bilgi veren Yavuz Gürhan, bünyelerinde bin 150 personel, 140 antrenör ve 184 bin 316 lisanslı sporcunun bulunduğuna dikkat çekti. Antalya'da 2021 yılında uluslararası katılımlı 109 organizasyona ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Gürhan, "Türkiye'de en çok ulusal ve uluslararası düzeyde organizasyon yapan kent, Antalya'dır" dedi.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU GELİYOR

Öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla sportif yetenek taraması yaptıklarına dikkat çeken Gürhan, "Seçilen çocuklara 1 yıl boyunca kendilerini geliştirici eğitimler veriyor. Programın son bölümünde de yeteneklerine göre branşlara yönlendiriyoruz. Ayrıca Antalya'ya olimpik bir yüzme havuzu daha kazandıracağız. Aerobik ve Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonaları'nı 2023 yılında Antalya'da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.