Antalyaspor’a Leite’den kötü haber geldi

Antalyaspor ile uzun süren sözleşme uzatma görüşmelerinin ardından imza atmadan Türkiye’den ayrılan Helton Leite’den taraftarı üzecek açıklama geldi. Brezilyalı eldiven, Antalyaspor’dan ayrıldığını duyurdu.

Antalyaspor’da geçtiğimiz sezonun devre arasında Portekiz’in Benfica takımından transfer edilen ve gösterdiği performansla Süper Lig’in en iyi kalecileri arasında gösterilen Helton Leite, Kırmızı-Beyazlılarla yollarını ayırdı. Sözleşmesini tamamlamasının ardından yönetimle yeni sözleşme için masaya oturan Brezilyalı eldiven, geçtiğimiz cumartesi günü imza atmadan Türkiye’den ayrılırken, dün de Akdeniz ekibine veda mesajı yayımladı.


SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Antalyaspor’a kendisine verdiği fırsattan dolayı teşekkür eden Helton Leite, “Bu formayı giydiğim her dakikadan ve geçirdiğimiz sezonlardan gerçekten gurur duyuyorum. Antalya'da bulduğum büyük futbol ailesinin taraftarlarım, takım arkadaşlarım, çalışanlarım ve yönetmenlerim desteğiyle hayatımın en mutlu anlarından birini yaşadım. Seni sonsuza kadar kalbimde saklayacağım, ve şimdi ayrılıyorum, mütevazı ve şükranla, en iyi dileklerimle hoşça kal diyorum. Tanrı bu büyük kulübü kutsasın ve her geçen gün daha çok başarı versin” ifadelerini kullandı.

52 MAÇA ÇIKTI

 1.5 sezonda 52 maçta Antalyaspor’un kalesini koruyan 33 yaşındaki eldiven, 11 maçta rakiplere geçit vermezken, kalesinde ise 73 gol gördü. Bu sezon çok büyük bir sakatlık atlatan ve sezonu kapatması beklenirken 1 ay sonra kalesine geçen Helton Leite, toplam 35 maçta kaleye geçti ve 3 bin 150 dakika oyunda kaldı. 45 gol yiyen Helton Leite, 7 maçta ise gol izni vermedi.


ERCE KARDEŞLER GÜNDEMDE

Antalyaspor Yönetimi, Helton Leite’nin yerine kaleyi emanet edecek isim için çalışmalarını sürdürürken, öne çıkan isim Hatayspor’dan Erce Kardeşler oldu. 2026 yılına kadar Hatayspor ile sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki kaleci için girişimlerde bulunan Kırmızı-Beyazlılar, henüz net bir sonuç alamadı.