Antalyaspor'a Bytyqi’den kaynaklı bir ceza daha geldi

Transfer sezonunda getirdiği transfer engeli nedeniyle Antalyaspor’a zor günler yaşatan Zymer Bytyqi’den kaynaklı bir ceza daha geldi.

Yaz transfer döneminde transfer FIFA’dan gelen transfer engelleri sebebiyle zor günler geçiren Antalyaspor’un kapısını yeni cezalar çalmaya devam ediyor. 17 Eylül’de İsrailli futbolcu SagivJehezkel’e yapılmayan 100 bin Euro’luk ödeme sebebiyle transfer tahtası kapanan Antalyaspor’a yeni bir ceza daha geldi. Gelen yeni cezanın adresi, Yunanistan temsilcisi Olimpiakos oldu.

100-150 BİN EURO BANDINDA

Ağustos 2023’te Olimpiakos’tan transfer edilen ZymerBytyqi’nin bonservis bedeli henüz tamamen ödenmezken, FIFA’ya yapılan şikayetin ardından Antalyaspor’un transfer tahtasını kapatan ikinci ceza olarak kayıtlara geçildi. 250 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Kosovalı futbolcunun ödemelerinin ilk taksiti Sabri Gülel başkanlığı döneminde yapılırken, mevcut cezanın karşılığının 100-150 bin Euro bandında olduğu öğrenildi.


BYTYQI DE CEZA GETİRMİŞTİ

Antalyaspor’a ZymerBytyqi’den dolayı gelen ilk ceza da bu değil. Geçtiğimiz nisan ayında maaş ödemelerinin yapılmamasını gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı fesih eden Kosovalı, yaptığı şikayet sonrasında Ağustos ayında Kırmızı-Beyazlıların transfer tahtasını kapattı. Yapılan uzun görüşmelerin ardından borcun yapılandırmasıyla birlikte şikayetini geri çeken deneyimli futbolcu, Antalyaspor’un son gün transferlerinin yolunu açmıştı.

1 MİLYON EURO’YA ALDILAR

Ocak 2023’te Konyaspor’dan Yunan ekibi Olympiakos’a transfer olan Zymer Bytyqi için o dönem 1 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Yunanistan’da istediği performansı gösteremeyen Kosovalı, 6 ay sonra 250 bin Euro karşılığında Antalyaspor’un yolunu tutmuştu.


CEZALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Hali hazırda FIFA’da sonuçlanmış iki cezası bulunan Antalyaspor’a başka cezaların gelmesi de gündemde. Özellikle CAS sürecinin sonuna gelen Luiz Adriano ile birlikte Adam Buksa, Helton Leite ve Hapoel Beer Sheva’nın da alacakları sebebiyle FIFA’nın yolunu tuttuğu biliniyor.