Antalyalıları elektrik çarptı

Turizm kentinde elektrik dağıtım işini yapan CLK Akdeniz firması, 1 yılda toplam 803 bin aboneye kesme-açma işlemi uyguladı ve 16 milyon 782 bin TL gelir elde etti. Bu gelir, Antalya’nın iki katından fazla nüfusa sahip Ankara’da 5.5 milyon lira civarında.

Hayatın vazgeçilmezlerinden olan elektrik,  yüksek birim fiyatlarıyla vatandaşı zaten yeterince bezdirirken, Antalya’da kesme-açma işlemlerinden alınan ücretler de çileden çıkarıyor. TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından Antalya’da elektrik dağıtım işini üstlenen CLK Akdeniz firmasının özellikle faturasını geciktiren aboneler üzerinde yoğunlaşması, kesme-açma işlemi sayısı ve gelirini kat be kat artırdı. Açma ücreti olarak abonelerde 20. 89 lira alan firma, son 1 yılda bu işlemi uyguladığı 803 bin 390 aboneden toplam 16 milyon 782 bin 817 lira gelir elde etti.
 
Katmerli cezalandırma
Antalya’nın iki katından daha fazla nüfusa sahip Ankara’da aynı işi yapan firmanın son bir yıllık geliri ise 5 milyon 671 bin 168.  Ankara’da kesme-açma işlemi için abonelerden 17.7 lira alınırken, Antalya’da bu ücretin 20.89 lira olması da tepki nedeni. Vatandaşlar, elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesiyle birlikte hizmet kalitesinde herhangi bir artış olmadığı gibi faturaların daha da kabardığından dert yanıyor. Kesme-açma işlemini hukuka aykırı bulanlar da var. Geciken faturalar için zaten gecikme faizi alındığını belirten vatandaşlar, “Hem faiz alınıyor, hem de elektrik kesiliyor. Katmerli bir cezalandırma söz konusu” diye yakınıyor.