Antalyalılar yarın demokrasi nöbetinde

Antalya genelinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında düzenlenecek anma etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşecek.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programları kapsamında yapılacak etkinlikler Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katımlıyla gerçekleşecek. Saat 10.00’da Vali Şahin, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek, İl Müftülüğü görevlilerince Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak, dualar okunacak. Akdeniz Üniversitesi Camii'nde yarın saat 14.00’te başlayacak olan programda 15 Temmuz Şehitleri adına Mevlid-i Şerif okunacak. Bilim Üniversitesi'nde ise saat 10.00'da Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Akın'ın katılacağı "15 Temmuz Gerçeği" konulu söyleşi düzenlenecek. Şehit Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın kabri ve Uncalı Şehitliği saat 10.45’te ziyaret edilecek. Ayrıca Korkuteli’nde Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun kabri ve ailesi ziyaret edilerek anılacak. Günün ilerleyen saatlerinde ise Muhammed Oğuz Kılınç Camii'nde ikindi namazında tekrar Mevlid-i Şerif okutulacak. Akşam saat 21.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek anma programı, 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanlığı Bando Gösterisi ile yapılacak. Programda, 15 Temmuz Anı Defteri'nin imzalanması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edilecek. Ayrıca 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimleri ile günün anlam ve önemi vurgulanacak. Aksu Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne Ebediyete” isimli gösteri gerçekleştirilecek. 


ÜNİVERSİTEDE PROGRAMLAR
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Öğretim Görevlileri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü tarafından hazırlanan “Kahramanlık Türküleri” isimli Halk Müziği dinletisi yapılacak. Sonrasında ise kaside ve ilahiler, saat 00.13’te sâla okunması yapılarak, Yivli Minare Camiinde Teheccüd Namazı Kılınacak.  Akdeniz Üniversitesi’nde ise yarın Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Küratörlüğünü Öğretim Görevlisi Ahmet Sait Yıldız'ın yapacağı "Online sergi " düzenlenecek. Spor Bilimleri Fakültesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” anısına sabah saat 10.00’da Gazi Mustafa Kemal Spor Salonunda “Masa Tenisi Turnuvası” düzenlenecek.


ŞEHİTLER İÇİN KONVOY 
15 Temmuz 2024 Pazartesi günü İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak Türk Bayrağı ile Şehit Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç ile Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun fotoğrafları asılarak konvoy yapılarak anılacak. İl Emniyet Müdürlüğü ise 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında yarın ikindi namazı öncesinde Şehit Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri adına Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okutacak. Sabah saat 10.00’da Uncalı Şehitliği’nde bulunan 15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç ve diğer şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrası dua programı düzenlenecek.


TURNUVALAR DÜZENLENECEK
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise bugüne özel ve devamındaki haftada bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. 15 Temmuz günü sabah saat 10.00’da Muratpaşa Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri ile Uncalı Şehitliği ziyaret edecek. Öğleden önce 11.00’da Muratpaşa Gençlik Merkezi’nde 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an Tilaveti okutacak. Sabah 10.30’da ise Antalya Spor Salonu’nda Eskrim Turnuvası düzenlenecek. Saat 09.00’da Antalya Spor Salonunda Atıcılık Turnuvası yapılacak. Saat 17.00’da Zeytinköy Atletizm Sahasında Atletizim Turnuvası düzenleyecek. Saat 10.00’da Antalyaspor Spor Salonunda Karete Turnuvası yapacak. Saat 10.00’da Kepez Bocce Sahasında Bocce Bowling Dart Turnuvası düzenleyecek. 


ANMA KONSERİ YAPILACAK
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü ise yarın Antalya genelinde bulunan tüm camilerde ve Kur’an kurslarımızda toplamda 253 hatmi şerif okutacak. Öğle namazı öncesinde Antalya genelindeki tüm camilerde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilavet edilecek, ayrıca il ve ilçe merkez camilerinde mevlîd-i şerîf okunacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise imam hatip okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından şehitler için hatim okutulacak.  Şehit Aileleri ile öğretmen ve öğrencilerin bir araya getirecek. Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Ay Yıldızın Gölgesinde 15 Temmuz’a Kûfi Yazısıyla Saygı" isimli dijital sunum yapılacak. İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü’nün etkinlikleri kapsamında ise Müze Müdürlüğü ve Antalya Devlet Opera ve  Balesi  Müdürlüğü  birlikte  Antalya  Müzesi bahçesinde bulunan amfi tiyatroda yarın saat 20.00’de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Konseri" gerçekleştirilecek.


LİDER HABER TV’DE  15 TEMMUZ RUHU 
Lider Haber TV’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel gün boyu özel bağlantılar ve 15 Temmuz özel belgeselleri yayınları yapacak. Sabah 07.00’da başlayacak olan Ahmet Demir’in Sunduğu ‘Gün Başlıyor’ programında sabah 07.30 ile 08.30 arasında İstanbul’dan Merve Akçay Ankara’dan Muhammet Kutlu 15 Temmuz Anıtı’ndan bağlantı yapacak. Sabah 09.00 ile 10.00 saatleri arasında 15 Temmuz belgeselleri yayımlanacak. İrem Koca’nın sunduğu ‘Haber Saati’nde 10.00’da İstanbul’dan Merve Akçay 15 Temmuz Anıtı’ndan 15 Temmuz özel yayını yapacak. 10.30’da Ankara’dan bağlanacak Muhammet Kutlu Bağlantı TBMM’den 15 Temmuz özel yayını yapacak. Gün Ortası ve Haber Saati’nde Ankara ve İstanbul’dan 15 Temmuz özel bağlantıları gerçekleştirilecek. 18.00-20.30 saatleri arasında Antalya’dan, 20.30-00.30 saatleri arasında ise İstanbul’dan 15 Temmuz özel yayınları yapılacak.