Antalyalılar seçimini yaptı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri büyük bir heyecan içerisinde geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek seçimlerde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı.

Türkiye, dün 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri heyecanını yaşadı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayın yasağını kaldırmasının ardından Antalya seçim sonuçları belli olmaya başladı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde kesin olmayan sonuçlar göre Antalya’da Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü ve CHP’nin adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 90.74’ü (01.31) açılan sandıklarda, oyların yüzde 48,67’sini Muhittin Böcek alırken Hakan Tütüncü ise yüzde oyların yüzde 39,81’ini aldı. 

İLÇELERDEKİ SANDIK SONUÇLARI

Resmi olmayan sonuçlara göre saat Akseki’de CHP’nin adayı İlkay Akça oyların yüzde 46.82’sini, Alanya’da CHP’nin adayı Osman Özçelik yüzde 46.12’sini, Aksu’da CHP’nin adayı oyların yüzde 55.25’ini, Demre’de CHP’nin adayı Fahri Duran oyların yüzde 29.55’ini, Döşemealtı’nda AK Parti’nin adayı Bekir Kıvrım oyların yüzde 44.4’ünü, Elmalı’da CHP’nin adayı Halil Öztürk oyların yüzde 54.7’sini Finike’de CHP’nin adayı oyların Mustafa Geyikçi yüzde 47.5’ini, Gazipaşa’da CHP’nin adayı Mehmet Ali Yılmaz oyların 50.9’unu, Gündoğmuş’ta AK Parti’nin adayı Ali Gülen oyların yüzde 36.8’ini, İbradı’da AK Parti’nin yüzde Hatice Sekmen oyların yüzde 54.7’sini, Kaş’ta CHP’nin adayı Erol Demirhan oyların yüzde 54.3’ünü, Kemer’de CHP’nin adayı Necati Topaloğlu oyların yüzde 47.5’ini, Kepez’de CHP’nin adayı Mesut Kocagöz oyların yüzde 43.9’unu, Konyaaltı’nda CHP’nin adayı Cem Kotan oyların 54.2’sini, Korkuteli’nde CHP’nin adayı Saniye Caran oyların yüzde 46.9’unu, Kumluca’da DP’nin adayı Mesut Avcıoğlu oyların yüzde 42.7’sini, Manavgat’ta CHP’nin adayı Niyazi Nefi Kara oyların yüzde 45’ini, Muratpaşa’da CHP’nin adayı Ümit Uysal oyların yüzde 62’sini, Serik’te CHP’nin adayı Kadir Kumbul oyların yüzde 42.2’sini alarak sandıktan birinci çıktı.


“YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü seçim sonuçlarını AK Parti Antalya İl Başkanlığında hazırlanan seçim sistemi üzerinden takip etti.  Tütüncü, seçim sonuçlarında Böcek’in öne geçtiği dakikalarda il başkanlığından ayrılırken basında kısa açıklamada bulunarak “Milletimizin verdiği her türlü karara başımızın üstünde yeri var. Hayırlı neticeler yaratsın Cenab-ı Allah. Ülkemiz adına, şehrimiz adına elimizden gelen her şeyi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Siyaset uzun soluklu bir yolculuk yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ANTALYA”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muhittin Böcek ise ilk açıklamalarında, “Gücümüz Türkiye'nin hep birlikte 14 ilçe belediye başkanı arkadaşımla Azim ve gururla 5 yıl daha bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız. İşimiz gücümüz Antalya. İşimiz gücümüz Türkiye.  Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum” diye konuştu.


KÖSE: MİLLETİN TAKDİRİ BAŞIMIZIN ÜZERİNE

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse Antalya Adliyesi önünde ilk gelen seçim sonuçlarını değerlendirdi. Köse net olmayan seçim sonuçlarını değerlendirerek, “Yani saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yok. Adaylarımız bizler tüm teşkilatlarımız sahada çok yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Ama netice itibariyle milletin takdiri başımızın üzerine. Sonuçları değerlendireceğiz. Önümüze bakacağız. Yanlışlarımız nerede onu görüp düzelteceğiz. Yani hayırlı olmasını diliyoruz. Henüz bitmemiş yerler var. Sonuçları tamamlanmamış sandıklarımız var. Gerekli itirazlar için arkadaşlarımız sandıklarla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Biz de arkadaşlara bir kolaylık dilemek için geldik” dedi.

Bütün partilileri ile sahada ellerinden gelen bütün çalışmayı yaptıklarını kaydeden Köse, “Biz baştan itibaren milletvekili arkadaşlarımızla da bütün teşkilatlarımızla, adaylarımızla, meclis üyelerimizle sahadaydık. Doğrusunu söylemek gerekirse vatandaşın teveccühü özellikle Büyükşehir anlamında söylüyorum. Oldukça fazlaydı ve gittiğimiz yerlerde de her kesimden insanlar farklı partilerden de insanlarla diyaloglarımız son derece iyiydi ve iyi karşılanıyorduk. Birçok partiden hemşerimiz de farklı partilerden olduğunu ifade etse de bize oy vereceklerini söylüyorlardı. Doğrusu bizi ümit var kılıyordu bu ve net bir şekilde seçimi alacağımızı düşünüyorduk. Şaşırdığımız bir neticeyle karşı karşıyayız ama vatandaşın tercihi az evvel de söylediğim gibi her şeyin üzerindedir” diye konuştu.

“Milletimiz ne diyorsa bizim başımızın üzerinedir” diyen Köse, “Sonuçları değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten gerekli açıklamayı yapacaklar. Bize düşen yılmadan çalışmaya devam etmek. Vatandaşın gönlünü kazanmaya çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.