ANTALYALI SPORCULAR TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Bulut, “Antalya, 11-12 ve 14 yaş grubunda Türkiye’nin göz bebeği haline geldi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Altınordu gibi büyük kulüpler çocuklarımızı transfer etmek için çaba göstermektedir” dedi.

Antalya’da her geçen gün sayısız başarıya imza atan amatör spor kulüpleri, yetiştirdiği birbirinden yetenekli genç sporcularla şimdiden Türkiye’nin dikkatini çekti. Büyük kulüpler tarafından yakından takip edilen sporcular, Süper Lig takımlarından transfer teklifleri alıyor.

“BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORLAR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Metin Bulut, Antalya’da faaliyet sürdüren amatör spor kulüplerinin başarıdan başarıya koştuğunu anlattı. Antalya’da bulunan 160 spor kulübünün federasyon bünyesinde çalışma yürüttüğünü söyleyen Bulut, “Kulüplerimiz 5 farklı kategoride, 1. Amatör, Süper Amatör ve Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) aktif olarak faaliyet yürütüyor. Antalya’da bu sezon çok güzel geçti. BAL Ligi’nde mücadele eden Kepez Belediyespor zoru başararak Türkiye Futbol Federasyonu 3’üncü Lig’e çıkma hakkı kazandı. Öte yandan diğer tüm amatör takımlarımız büyük yaş gruplarında başarıdan başarıya koşuyorlar” diye konuştu.

“TRANSFER ETMEK İSTİYORLAR”

Bulut, Antalya’da çok başarılı genç sporcular yetiştirildiğini dile getirerek, “Antalya, 11-12 ve 14 yaş grubunda Türkiye’nin göz bebeği haline geldi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Altınordu gibi büyük kulüplerimiz çocuklarımızı transfer etmek için çaba göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bu alanda öncelikleri olduğunu vurgulayan Bulut, “Bu yetenekli sporcularımızı sadece Antalyaspor ve Alanyaspor’a kazandırmak tek amacımızdır” dedi.

BULUT’TAN SPOR KÖYÜ MÜJDESİ

Bu kapsamda Antalya’daki amatör sporcuların geleceği için bir spor köyü kuracaklarının müjdesini veren Bulut, şunları kaydetti:

“Sporcularımızın geleceği için federasyon olarak İbradı Belediyesinin bir arazisini 25 yıllığına irtifa hakkını aldık. 25 dönümlük bu alanı küçük sporcularımıza spor köyü yapmak için çalışmalara başladık. Alanımızın temelini attık. Temmuz ayında çocuklarımızı orada spor kulübünde kamp merkezi olarak misafir edeceğiz.”