ANTALYALI SEDAT PEKER

YouTube üzerinden çektiği videolar ile gündem olan Sedat Peker’i hayatımda hiç görmedim, kendisiyle yolum da hiç kesişmedi. Ama tanıdığım ve de çok sevdiğim bir “Sedat Peker” var. Kendisini sadece ben değil, birçok Antalyalı tanır, iyi de bilir. Bizim Sedat Peker’i 1990’lı yılların ortalarında ilk muhabirlik yaptığım dönemde tanımıştım. Kendisi Antalya’da Anavatan Partisi’nin yöneticileri arasındaydı. İl başkan yardımcılığı da yapmıştı. Yıllar sonra Antalyaspor’a da başkanlık etti. Çok sevilen; değerli bir iş insanıdır.

***

Kendisi benim gibi aslen Burdur doğumludur. Ama bizim Sedat Peker’i, halen Birleşik Arap Emirliklerinde kaçak yaşam süren “Reis” olarak bilinen Sedat Peker ile karıştırmışlar. Aslında bu olayı birkaç kez yazmıştım. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bir düğünde yaşananlar işte o karışıklığı tekrar aklıma getirdi. O nedenle tekrar yazmak istedim. Antalyaspor’a başkanlık yapmadan önce bizim Sedat Peker, işi gereği sık sık il dışına da çıkar. Yıllar önce İstanbul’a gittiğinde bir akşam Kumkapı meyhanelerinden birine telefon açıp bir masayı kendisi ve arkadaşları için rezervasyon yaptırmış. Meyhaneye gittiğinde herkes seferber olmuş. Masanın etrafında herkes pır dönüyor. Bir şey istendiğinde anında yerine getiriliyor. Görülmemiş bir hürmet…

***

Sonra ezile büzüle biri gelip “Sedat bey ne zaman teşrif edecek” diye soruyor bizimkine. Bizim Sedat Peker de “Sedat Peker benim” diyor. İnanmıyorlar adamlar. Meğer meyhanedekiler bizim Antalyalı Sedat Peker’i malum şahıs ile karıştırmışlar. Antalyalı Sedat Peker, kendisinin Sedat Peker olduğunu ispat edebilmek için en sonunda kimliğini çıkarıp göstermiş. Adamla şok olmuşlar. Ama onların beklediği Sedat Peker farklı. Sonra da bizim Sedat Peker’i o donattıkları masadan kaldırıp tuvaletin yanındaki bir masaya oturtmuşlar. Kumkapı’daki adamlar çok fena bozulmuşlar. Sedat Peker başına gelen bu olayı yıllar önce ANAP’ın Antalya’daki eski kurmaylarından Aksulu Zeki Acun’un Atatürk  Caddesi’ndeki kuyumcu dükkanının önünde  yaptığımız sohbet sırasında anlatmıştı. Çok gülmüştük yaşananlara. Sonra da birkaç kez bu olayı yazmıştık.

***

Karizmayı çizdirmeden Kumkapı meyhanelerinde olaylı bir gece geçiren bizim Sedat Peker’in başına gelenler diğer Sedat Peker’in kulağına kadar gitmişti. Bunun üzerine diğer Sedat Peker de sosyal medya hesabından bir video paylaşıp Antalyalı Sedat Peker’e geçmiş olsun manasında bir mesaj göndermişti. Şu anda Birleşik Arap emirliklerinde olduğu iddia edilen Sedat Peker, bu olaydan sonra Antalya’daki Sedat Peker’i yakın takibe almış anlaşılan. Yüz yüze hiç görüşmeseler de geçen yıl Antalyalı Sedat Peker’in amcası vefat ettiğinde cenazeye bir çelenk göndermiş.

***

Geçtiğimiz hafta sonu da Antalyalı Sedat Peker’in kızı biyomedikal mühendisi Esra Peker, inşaat mühendisi Ali Bulut ile dünya evine girmiş. Çiftin nikahını Sedat Peker’in geçmişte Anavatan Partisi’nde birlikte siyaset yaptığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kıymış. Düğünün yapıldığı salona Birleşik Arap Emirliklerindeki Sedat Peker de bir çelenk göndermiş. Davetliler bu çiçeği doğal olarak gelinin babasının gönderdiğini zannetmişler. Ardından gelen telgraf da okununca bu çelengin gelinin babasından değil; Dubai’deki Sedat Peker’den gönderildiğini anlamışlar. Bu duruma gelinin babası Sedat Peker de dahil olmak üzere herkes şaşırmış.

***

Zira kendisine herhangi bir davet filan da gönderilmemiş. Ama Sedat Peker, adaşını bu mutlu gününde de yalnız bırakmamış. Hem çelenk göndermiş, hem de kutlama telgrafı çekmiş. Düğünde yaşanan bu olayı Çok sevdiğim Gazeteci Dursun Gündoğdu benden önce köşesinden patlattı. Köşesinden çakmış olayı. Bize de genç çifte mutluluklar dilemek kalıyor.