Antalyalı 'Kanlı Nigar'ı sevdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) sahnelenen ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Kanlı Nigar' tekrar sahnelendi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir kez daha izleyicisiyle buluşturulan 'Kanlı Nigar' müzikalinde orkestrayı şef Ömer Yöndem, koroyu da Mahir Seyrek yönetti. Cem İdiz'in bestelerinin yer aldığı müzikalin göz kamaştıran dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografisini Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımını da Mustafa Eski hazırladı.

ESERDE KALABALIK KADRO

Haldun Özörten tarafından sahneye konulan ve Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan iki perdelik 'Kanlı Nigar'da 'Kanlı Nigar' rolünü Emel Öziş, 'Hamdi' rolünü Ümit Burak Tekinay, 'Haydar' rolünü Toygarhan Atuner, 'Şetaret' rolünü Tuğba Kubilay, 'Letafet' rolünü Arzu Aydoğdumu, 'Hüsrev' rolünü Baha İşler, 'Rumelili' rolünü Ercan Uğur, 'Laz' rolünü Zafer İşgören, 'Acem' rolünü Baturalp Bilgili, 'Ülfet' rolünü Selin Telek, 'Nefaset' rolünü Selda Serdar, 'Mahallenin Meraklısı' rolünü Ceren Aytekin, 'Naci' rolünü Dağhan Ergün, 'İhtiyar' rolünü ise Emre Aytekin canlandırıyor.

KANLI NİGAR'IN HİKÂYESİ

Hikâye 1900'lerin İstanbul'unda geçiyor. Besleme olarak yetiştiği evden küçük yaşta kaçan Nigar, yıllar sonra kızı Letafet, kalfası Şetaret, bahtsız besleme Nefaset ve dilsiz Ülfet ile birlikte eski mahallesine dönüyor. Nigar, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında topluyor, bir yandan da kızıyla birlikte fal bakarak, bohça açarak geçimini sağlıyor. Mahallelerine yeni gelen kadınları merak eden ahali ise gece vakti Nigar'ın evini rahatsız etmeye başlıyor, olaylar böyle gelişiyor. Kadınlar, kapılarını çalarak türlü bahanelerle kendilerini rahatsız eden erkekleri eve alıp önce eğlendiriyor, sonra da öldüresiye dayak, sonra da kapıdan dışarı atıyor.

İzleyenleri kahkaha attıran 'Kanlı Nigar' müzikali oyun sonrası ayakta alkışlandı.

DHA