ANTALYALI BU FİLMİ DAHA ÖNCE İZLEMİŞTİ

Birileri çıkıp bir yalan söyleyip herkesi kandırdığını zanneder. Sonrada çıkıp, “Nasıl olsa bizim milletimiz balık hafızalı, unutur gider” diye düşünür. Dolayısıyla kendini kandırır ama farkında bile olmaz.

Oysaki yapılan araştırmalara göre, balıkların en az fareler kadar akıllı oldukları ve unutmadıkları ve 5 ay öncesine ait bilgileri hatırlayabildiği belirlenmiş.

Neyse balık denizde insan karada kalsın. Biz konumuza bu cümleleri baz alarak insan oğlunun balık hafızalı olmadığını göstermek için yola çıkalım.

Bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her gittiği yerde bedava elektrik vaadini gündeme getiriyor ve bu sözün mucidi olduğunu iddia ediyor. Bizi balık hafızalı zannediyor!

Varsın öyle zannetsin ama öyle değiliz. En azından ben veya benim gibi olanlar öyle değil. Şöyle hafızamızın makarasını biraz geri saralım. 2009’a yerel seçimine kadar gidelim.

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı yani o dönemin adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın seçimler öncesindeki vaatlerine bir bakalım. Ama sadece birine!

‘Yaparsa hoca yapar’ mottosu ile yola çıkan Akaydın,  Antalyalılara seçim vaadi olarak bedava elektrik sözü vermiş ve bu sözün yer aldığı afişlerle şehri donatmıştı.

Akaydın, seçimi kazandıktan sonra beş yıl boyunca bu vaadini yerine getirmedi.

Hatta, 5 yıl boyunca elektrik faturası ödememiş, kendinden sonra gelen yönetime yani Menderes Türel'e 11 milyon lira elektrik borcu bırakmıştı.

Akaydın, 2009 yılının yerel seçimleri afişinde ise "Başbakanım (Başkan Recep Tayyip Erdoğan o dönem Başbakan'dı) kızma mutlu ol. 10 bin ev hanımına ve 5 bin gence sigortalı iş geliyor.100 bin kişilik istihdam sağlayacak 3 mega proje geliyor. 4 üniversite geliyor. Herkese bedava elektrik geliyor. Az kaldı canım Antalya’m. 12 ay çalışan, 12 ay kazanan zengin Antalya geliyor" ifadelerini kullanmıştı. Akaydın, bu vaatleri sadece lafta ve afişlerde kaldı.

Gelelim günümüze!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'daki bir konuşmasında, "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" diye bir vaatte bulunmuştu. Tıpkı Mustafa Akaydın gibi.

Yetmedi, zaman zaman grup toplantılarında da bedava elektrik sözünü tekrarladı Kılıçdaroğlu. Hani bu milleti balık hafızalı zannediyorlar ya işte ondan dolayı.

Yahu siz ne kadarda bizi balık hafızalı zannetseniz bile, hadi söylenenleri unuttuk diyelim. Görsel hafızayı es geçmişsiniz. Biz izlediğimiz bir filmi, gördüğümüz afişi unutmayız!

Lafın öze ve kızası; “Biz bu BEDAVA ELEKTRİK filmini daha önce izlemiştik.”

BÖCEK’İ BU EKİP YAKACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek her ne kadar iyi niyetli olsa da, bir şeyler yapmaya çalışsa da ekibi maalesef aynı yolda değil. Sürekli onu baltalıyor.

Ben bu konuda birkaç örnek verip yorumu sizlere bırakacağım. Çünkü ben yorum yapsam yine ‘Böcek düşmanı’ ilan edileceğim. “Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar” misali.

Efendim bir süre önce Başkan Böcek’in ekibi yollara yol ortasındaki refüjlerde yapılan çalışmalar için ‘Çevrimizi temiz tutalım’ diye bir tabela dikti. Yuvarlak olanından. Yazı 6 punto.

Altına da, koskoca Muhittin BÖC EK diye yazdılar. Yazı boyu 12 punto. Amaç ne, neye dikkat çekilmeye çalışıyor durum ortada. Öyle ki bu tabela 2 yılda tam 3 kez değiştirilmiş!

Hadi bunu geçtik. Bu kez de karşımıza Antalya Piyazı afişi çıktı. ‘Raket’ tabir edilen camlı reklam tabelalarındaki. Başkan Böcek’in büyük boy bir portresi ve yanında, “Coğrafi işaretli ürünlerimizle Antalya.”

Altında ise, “Antalya Piyazı. Küçük taneli fasulye üzerine dökülen eşsiz tarator sosu.” Yine altında kocaman harflerle Muhittin Böcek yazısı ve ‘BizBirlikteYaparız’ mottosu.

Bir başka konuda Büyükşehir’in sosyal medya hesabından paylaşılan minik bir köprü yapımı! Tam da 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açıldığı günün ertesine denk getirilmiş.

Sanki o tarihi köprü kıskanılmışçasına, “Serik'te yapımı 1975 yılına dayanan ve fiziki ömrünü tamamlamış olan yaklaşık 50 yıllık köprüyü vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak amacıyla yeniledik. #AntalyaİçinÇalışıyoruz” ifadeleri ile paylaşılmış.

Bu paylaşımı da AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, alıp köprü fotoğrafı ile birleştirip kendisi paylaşmış. Hem de şu manidar sözlerle; “İşte farkımız bu. 21.yüzyılda; CHP’nin köprüsü/1915 Çanakkale Köprüsü. Antalya Büyükşehir Belediyesi reklamını yaptığı bu köprü için şöyle ihtişamlı bir açılış töreni de düzenler artık…”

İşte bu tür hatayı yapsa yapsa Sayın Böcek’e ihanet etmek için çok uğraş veren bir ekip yapar. Yani bu konuda Büyükşehir’in içinde ‘İrlandalılar mı var’ bilemiyorum ama harbi ihanet var.

Ben açık ve net yazdım. Yorumu da size bıraktım.