Antalya’ya yeni bir sanayi sitesi geliyor

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait 17 dönümlük inşaat alanına sahip arazide, 280 dükkanlı Akdeniz Sanayi Sitesi (Akdeniz Modern) projesinin temel atma töreni coşkulu şekilde gerçekleştirildi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne ait arazide yapılacak olan 280 dükkanlı Akdeniz Sanayi Sitesi (Akdeniz Modern) projesinin temel atma töreni, Antalya siyaset, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasından çok sayıda temsilcinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende ilk olarak proje ihalesini alan firma tarafından hazırlanın proje tanıtım filmi izlendi. Filmin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, projenin hayata geçmesinde bugüne kadar verilen mücadelelerden bahsetti. Kooperatife ait arsanın 45 yıldır 300’e yakın gecekondu ile işgal altında olduğunu söyleyen Öztürk, yıllarca süren mücadele ile gecekonduların alandan tahliye edilmesinin tarihi bir başarı olduğu vurguladı.


“DEV BİR KOMPLEKS HALİNE GELECEK”

Gelinen noktada 208 adet, üçer katlı modern dükkanlara sahip sanayi sitesine kavuşacaklarını belirten Öztürk, “Yaptığımız ihaleye en yüksek teklifi veren Ilgazlar İnşaat A.Ş. 3 yıl içerisinde projeyi tamamlayacak. İlgili Belediyelerimizin de alt ve üst yapı çalışmaları ile 2500 iş yerinden oluşan mevcut Akdeniz Sanayi Sitemiz, bu proje ile 2700’ün üzerinde dükkan ve yaklaşık 17 bine çıkacak çalışan sayısı ile dev bir kompleks haline gelecek” dedi.


Akdeniz Sanayi Sitesi’nin ilk kuruluş yıllarından bugüne kadar geldiği süreci de özetleyen Öztürk, konuşmasını sonunda okudu esnaf şiiri ile alkış topladı. Konuşmaların ardından davetlilerin katılımı ile 280 dükkanlı dev tesisin temeli dualar eşliğinde atıldı. Tören sonrası misafirler hazırlanan kokteylde bir araya geldi sohbet etti.


AKDENİZ SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ – BÜLTEN