Antalya'ya gelecek öğrenciler için ev fiyatları ne kadar?

Akdeniz Üniversitesinde lisans ve ön lisans kontenjanları yüzde yüz doldu. Antalya'da üniversite eğitimi alacak öğrenciler, kiralık ev arayışında farklı fiyatlarla karşılaşıyor. Özellikle Kepez bölgesi, uygun fiyatlı apart daireleriyle öne çıkıyor. Peki fiyatlar ne kadar?

Akdeniz Üniversitesini kazanan 11 bin 447 yeni öğrenci için kayıt süreci başladı. Akdenizli öğrencilerin Antalya'da kiralık ev arayışları sürüyor. Kepez, uygun fiyat seçenekleriyle dikkat çekiyor.


Antalya'da üniversite eğitimi alacak öğrenciler için kiralık ev fiyatları bölgeye göre farklılık gösteriyor. Kepez’deki daireler emlak sitelerindeki ilanlara göre 8 bin liradan başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor. Uygun fiyat bütçelere hitap ederken, bölgedeki dairelerin ulaşım açısından avantaj sağlaması, Kepez'i öğrenciler için cazip bir seçenek haline getiriyor.


Üniversiteye yakın mahallelerde kiralık ev fiyatları 8 bin ila 30 bin lira arasında değişiyor. Bu bölgelerde öğrenciler, bütçelerine uygun seçenekler arayarak ev arkadaşı bulma gibi çözümlerle masraflarını paylaşmayı tercih edebiliyor.


Öğrenciler yurtlarda yaşanan yoğun talep nedeniyle yer bulmakta zorlanıyor. Bu durum, öğrencilerin özel yurt veya apart seçeneklerine yönelmelerine yol açıyor.