ANTALYA’YA FİLİPİNLİ GELİN

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 38 yaşındaki böbrek nakilli Mehmet İnce, bir tanıdığı aracılığı ile internet üzerinden tanıştığı 32 yaşındaki Filipinli genç kız ile canlı bağlantıyla evlilik yaptı.

Kepez Varsak Mahallesi’nde yaşayan 38 yaşındaki Mehmet İnce, Türkiye’de nakilli kişilerin eş bulmakta zorlandığını belirtti. Bir tanıdığı aracılığı ile internet üzerinden tanıştığı 32 yaşındaki Filipinli genç kız ile canlı bağlantıyla evlilik yapan İnce, 15 Temmuz da internet üzerinden 32 yaşındaki Filipinli Adrea Alilaya ile hayatını birleştirdi. Çiftin nikahı internet üzerinden kıyıldı. Böbrek nakilli olan İnce, Filipinlerdeki işlemleri tamamlayınca eşinin Türkiye’ye geleceğini ve bir nikah da burada kıyacağını söyledi.

KITALARARASI AŞK

Bilgisayarın başına geçerek binlerce kilometre uzaklıktaki Filipinli genç kızla nikâhlanan İnce, bu ilginç evlilik hikayesini Lider Gazete’ye anlattı. İnce, şöyle konuştu:

“15 yıllık böbrek nakilliyim. Türkiye’de nakilli kişilerin eş bulması çok zor oluyor. Ben de sevdiğim bir abimin aracılığıyla nişanlandım, abimin eski öğrencisiymiş. Eşim Filipinler’de şu anda. Filipin Devleti’ndeki işlemler biraz uzun sürüyor. Filipinli eşim inşallah yılbaşına kadar evraklarını alıp Türkiye’ye gelecek. Şu anda internet üzerinden görüşüyoruz. Antalya’ya gelince yılbaşına doğru evleneceğiz. Filipin’deki nikahımız 15 Temmuz da internet üzerinden kıyıldı. Nikahımız, internet üzerinden canlı bağlantıyla Filipin’deki nikah dairesinde nikah memuru, imamı, avukatı ve iki şahidimiz dahilinde aynı Türkiye’deki gibi kıyıldı. Bu işlem orada yasal bir süreçmiş. Eşim buraya geldiğinde burada resmi nikah kıyacağız.”