Antalya Valisi Hulusi Şahin: 2024’te 326 proje tamamlandı

Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Antalya’da 2024 yılı sonu itibarıyla 703 adet proje üzerinde çalışıldığını söyleyen Vali Hulusi Şahin, 703 adet projeden 326'sının tamamlanarak hizmete alındığı söyledi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında kurum müdürlerinin katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin, İl Koordinasyon Kurulu 2025 Yılı 1’inci Toplantısı Rapor Özeti kamuoyu ile paylaştı.


23 MİLYAR 499 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Vali Şahin 2024 yılı sonu itibarıyla Antalya’da 703 adet proje üzerinde çalışıldığını kaydetti. Vali Şahin, “Bu projelerin 431 adedi genel ve özel bütçeli kuruluşlarca, 272 adedi ise belediyelerin imkânlarıyla gerçekleştirilmiştir. Bedeli 133 milyar 929 milyon olan bu projelerin 2024 yılı ödenekleri 27 milyar 219 milyon TL’dir. Yıl sonu itibarıyla 23 milyar 499 milyon TL harcama yapılarak yüzde 86 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

Şahin, “Genel ve özel bütçeli kuruluşlarca üzerinde çalışılan 431 adet projenin bedeli 118 milyar 231 milyon TL’dir. 2024 yılı ödenekleri toplamı ise 17 milyar 578 milyon TL olup yıl sonu itibarıyla 15 milyar 343 milyon TL harcama yapılmış ve yüzde 87 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Belediyelerce yürütülen 272 adet projenin bedelinin 15 milyar 698 milyon TL olduğunu söyleyen Vali Şahin, “2024 yılı ödenekleri toplamı ise 9 milyar 641 milyon TL olup yıl sonu itibarıyla 8 milyar 155 milyon TL harcama yapılmış ve yüzde 85 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” bilgisini verdi.


EN ÇOK HARCAMA ULAŞTIRMA VE HABERLEŞMEDE

Yatırımcı kuruluşlar ve belediyelerce yapılan harcamanın 7 milyar 548 milyon TL ile en çok ulaştırma/haberleşme sektöründe olduğunun altını çizen Şahin, “Bunu sırasıyla diğer kamu Hizmetleri 6 milyar 506 milyon TL ve tarım sektörü 2 milyar 172 milyon TL ile takip etmiştir” diye kaydetti.

2025 YILI İÇİN YOĞUN BİR PROGRAM YÜRÜTÜLECEK

703 adet projeden 326'sının tamamlanarak hizmete alındığı bilgisini paylaşan Şahin, bu projelerden 16'sının tasfiye edildiğini, 69 projeye henüz başlanmadığını, 50'sinin ihale aşamasında, 242 adet projenin ise halen devam ettiğinin bilgisini verdi. Şahin, “2025 yılı için nakdi gerçekleşmelerimiz ve fiziki gerçekleşmelerimizi konuşmak için henüz erken ama 2025 yılında yapacağımız çalışmaların planlanması, programlanması ihale hazırlıklarının yapılması ve özellikle kamulaştırma gibi işte kamulaştırılmış yerlerin tahliyesi gibi ön hazırlıkların yapılması açısından çok önemli bir dönemdeyiz. Bu dönemde yapacağımız hazırlıklar önümüzdeki inşaat mevsimiyle beraber yoğun bir program yürütüleceği göz önüne alındığında çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.