Antalya turizmi 15 milyonu geçti

AK Parti Kemer İlçe Kongresi’nde partililerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini geçtiğini ve geçen yıla göre yüzde 8'lik bir artış gerçekleştiğini bildirdi. Ersoy, kentin turizm potansiyelini daha da ileri taşımak için birlikte çalışmaya, üretmeye ve yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı'nın 8. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Menderes Türel ile parti yöneticileri katıldı. Mevcut başkan Uğur Ozan Gazioğlu’nun yeniden ilçe başkanı seçildiği kongrede konuşan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti’nin yerli ve milli bir siyasi kurum olduğunu vurgulayarak, “Biz küçük düşünmeyiz… Lider, güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye için küresel ölçekte düşünür, üretir ve inşa ederiz” dedi. Ersoy, AK Parti’nin 23 yıllık hizmet yolculuğunda, “Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar” güveninin tesis edildiğini belirtti.


KEMER’DE ANTİK KAZILARA 145 MİLYON YATIRIM YAPILDI
Konuşmasında Kemer’in kültürel mirasına da değinen Bakan, Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentlerinde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarının toplamda 145 milyon lira ödenekle desteklendiğini aktardı. ‘Altyapı bir ülkenin kan damarları gibidir’ diye niteleyen Bakan Ersoy, Antalya’da yapılan alt yapı çalışmalarına değinerek “Bizler kültür ve turizm alanında ne yaparsak yapalım, yeterli alt yapı ve ulaşım yatırımları olmazsa başarıya ulaşma imkânımız olamaz. Bu nedenle ister sorumluluğumuz dahilinde olsun ister dışında, altyapı projelerine büyük hassasiyet gösterdik. Antalyamızın trafik problemini hepimiz biliyoruz, hatta yaşıyoruz. Bu sorunu aşmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla ortak hareket ediyoruz. Serikli’den başlayıp Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sonlanacak 122 kilometrelik Alanya Antalya Otoyolu için sözleşme imzalandı. En kısa sürede inşa çalışmaları başlayacak. Kavşak yapım çalışmaları da hız kesmeden sürüyor” diye konuştu. 


“TURİZM POTANSİYELİNİ KORUYOR GELİŞTİRİYORUZ”
Kemer’de hayata geçirilen çevre ve altyapı yatırımlarının bölgenin turizm potansiyelini korumak ve geliştirmek için önemli adımlar attıklarını kaydeden Bakan Ersoy “Bakanlık olarak, sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen, 2021 yılında Serik Atıksu Arıtma Tesisi’ni hizmete açarak bölgedeki çevresel sorunlara çözüm getirmiştik. Bu yılın başında da benzer bir projeyi Kemer’de gerçekleştirdik. Kemer Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisi’ni kısa sürede tamamlayarak Mart ayında hizmete açtık. Yaklaşık 2 milyar lira yatırım bedeli olan bu proje, sadece bölgenin 50 yıllık atık su sorununu çözmekle kalmıyor, aynı zamanda turizmde çevresel sürdürülebilirliğin temelini de atıyor. Bu tür yatırımlar sayesinde mavi bayraklı plajlarımızı koruyor ve sayılarını artırıyoruz”  diye ifade etti. 


TURİST SAYISI 15,3 MİLYONU GEÇTİ
Tüm çalışmaları, yatırımları gündelik politikalarla değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve teşvikleriyle aşama aşama belirlenen hedef, strateji ve planlarla gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Ersoy, "Turizmin her geçen yıl nasıl büyüdüğünü istatistiksel olarak da rahatça görebiliyoruz. Sadece Antalya'da bu yılın ocak-eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde ağırladığımız turist sayısı 14 milyonun üzerine çıktı. Dün itibarıyla baktığımda rakamın 15,3 milyonu geçtiği görünüyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8'lik bir artış sağladık. Bu başarı, paydaşlarımızla işbirliği halinde yürüttüğümüz çalışmalar ve hükümetimizin istikrarlı politikalarıyla gerçekleşmiştir" diye konuştu. 


 “ANTALYA’DA HİZMET KITLIĞI VAR”
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ise konuşmasında CHP’li Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını eleştirerek, “Büyükşehir Belediyesi 5 yıl 7 aydır görevini ve sorumluluğunu yapması gerekenler yapıyor mu? Yapan yok. Antalya halkı şikayetçi. 7 ay geçti. 5 yıl 7 ayları hizmet kıtlığı var Antalya'da. Antalya'da icraat yok. Antalya'da çalışma yok. Antalya'da taş üstüne taş koyma niyetiyle çalışan belediyeler yok. İşte bizim farkımız ortada. Menderes Başkan burada; 2 dönem Antalya'da neler yaptık? Say say bitmiyor. Anlat anlat bitmiyor. Göster göster bitmiyor. Bunların yaptıklarını görmek istiyoruz. Sağımıza, solumuza, etrafımıza bakıyoruz, hiçbir şey yok” diye konuştu.