Antalya Şoförler Odası Başkanı Alkan "Yasak Gelmeli!"

Martı TAG duruşmasının ardından adliye binası önünde açıklamalarda bulunan Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, İstanbul'da sonuçlanan davanın ardından Antalya'daki sürecin devam ettiğini belirterek, ''İstanbul'daki dava lehimize sonuçlandı ancak gerekçeli karar henüz çıkmadı. Bu sebeple Türkiye genelinde erişim yasağı henüz getirilmedi'' dedi.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası, Martı-TAG uygulamasının korsan taşımacılık yaptığı, haksız rekabete yol açtığı ve erişimin engellenmesi için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmada Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile taraf avukatları hazır bulunurken çok sayıda taksi şoförü katıldı. Martı İleri Teknoloji Anonim Şirketi avukatlarının talebiyle İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dosyanın, Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dosyayla birleştirilmesine ilişkin şoförler odasının talebi kararının 20 Aralık 2024 tarihli duruşmaya bırakıldı. 


DURUŞMA 20 ARALIK’A ERTELENDİ

Antalya Şoförler odası ile Martı TAG arasındaki üçüncü duruşma sonrası Antalya Şoförler odası başkanı Mehmet Ali Alkan, duruşma sonucu hakkında “İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi 2023/87 esas sayılı dosyasının incelenmek üzere UYAP üzerinden gönderilmesinin istenilmesine, Birleştirme ve delillerin toplanmasına yönelik diğer taleplerin 1 numaralı ara karar yerine geldikten sonra değerlendirilmesine, bu nedenle duruşmanın 20 Aralık 2024 günü saat 14.00 bırakılmasına karar verildi” dedi. 


"HUKUKU TANIMAYAN BİR TAVIRLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Martı TAG sistemine yönelik eleştirilerini sürdüren Alkan, İstanbul’da görülen davanın gerekçeli kararını beklediklerin belirterek "Martı TAG'ın arkasındaki kişiler, 110 bin taksici esnafının ekmeğine göz dikmiş durumdalar. Gerekçeli karar açıklandığında Erişim Sağlayıcılar Birliği yayın yasağını getirdiği zaman Türkiye genelinde kapanmış olacak bu sistem. Ama zat-ı muhterem arkadaşımız ‘onlar kapatır biz açarız, onlar kapatırız biz açarız’ diyor. Sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hukuk sistemini tanımayan bir tavırlar sergiliyor” ifadelerini kullandı.

“VERGİMİZİ VERİYORUZ, AMA DENETİM YOK!"

Alkan, Martı TAG kullanıcılarına yönelik denetimlerin yetersiz olduğunu belirterek, "Bizim her şeyimiz belli; rengimiz, plakamız, durağımız belli. Ancak Martı TAG kullananların kim olduğunu bilmiyoruz. 
Tamamen hukuksuzluğu ön plana çıkarmış tamamen Türkiye genelindeki yıllardır 110 bin tane esnafın ekmeğine göz dikmiş durumda. Sürekli 200 bin taksicisini ön plana çıkarıyor ama yıllarca vergisini veren 110 bin tane esnafın ekmeğini çaldığını, ekmeğini elinden aldığını, esnafın ailesini mağdur ettiğini düşünmeden kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda onu kullanıyor. Buradaki vatandaşları mağdur ediyor” diye konuştu.


"EYLEMSE EYLEM!"

Alkan, taksici esnafının mağduriyetinin giderilmesi için gerekirse eylem yapmaktan çekinmeyeceklerini vurgulayarak, "İstanbul'daki gerekçeli kararın çıkmasını bekliyoruz. Ben İstanbul Başkanımızla görüştüm. Cumaya kadar bu gerekçeli karar çıkar. Bazı yapmak istediklerimizden vazgeçmiş oluruz. Çıkmazsa da eylemse eylem… Ne yapmamız gerekiyorsa biz hazırız. Çünkü yıllardır bu işten ekmek yiyoruz, ekmek yemeyi düşünüyoruz. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Başkasının ekmeğinin derdinde değiliz. Onun için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız” diye kaydetti.