ANTALYA, PANDEMİYE RAĞMEN YABANCI YATIRIMCININ GÖZBEBEĞİ
Pandemi döneminde yatırımcının ilgisinin devam ettiği Antalya’da sadece Mart-Mayıs ayları arasında 55 yeni yabancı ortaklı firma kuruldu.

Pandemi döneminde yatırımcının ilgisinin devam ettiği Antalya’da sadece Mart-Mayıs ayları arasında 55 yeni yabancı ortaklı firma kuruldu.
Türkiye'de son 5 yılda, yabancı ülke vatandaşları, 148 bin 996 konut satın aldı. Yabancı uyrukluların ilk tercihi 63 bin 969 mesken ile İstanbul olurken 30 bin 326 konut satışıyla Antalya, ikinci sırada bulunuyor. Öte yandan yabancılar, artık konutun yanı sıra Antalya'ya yatırım yapmaya da geliyor. Koronavirüs döneminde bile yatırımcının ilgisinin devam ettiği Antalya'da sadece mart- mayıs ayları arasında bile 55 yeni yabancı ortaklı firma kuruldu. Böylelikle şehirdeki yabancı ortaklı işletme sayısı 4000'i aştı. Son olarak Antalya Koleji'nin mimari özellikleriyle oteli andıran 3 kampüsü yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.
PRESTİJLİ BÖLGELERDE
Manavgat, Lara ve Konyaaltı gibi prestijli bölgelerdeki kampüsler, mimari özelikleriyle öne çıkıyor. Özel mimari çalışmaların yer aldığı kampüsler otel, AVM, hastane gibi son teknoloji donanıma sahip. Özellikle deprem, sel, doğal afet gibi olaylara dayanıklı yapılan kampüsler, geniş bahçesiyle öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştirmesine katkı sağlıyor.Lara Kampüsü, 30 dönüm arazi üzerine 4 katlı 26 bin 500 metrekare kapalı alana, denize sıfır Konyaaltı Kampüsü 20 dönüm arazi üzerine 5 katlı 19 bin metrekare alana ve Manavgat Kampüsü de 10 dönüm arazi üzerine 5 katlı 19 bin 500 metrekare kapalı alana sahip
75 MİLYON DOLARA MAL OLDU”
Kampüslerin özellikleri hakkında bilgi veren Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, “3 kampüste de otel mimari esintisi vardır. Teknolojik alt yapısı en üst düzeydedir. Yaklaşık 75 milyon dolara mal oldu. Spor salonları, yüzme havuzları, kapalı tiyatro alanları mevcuttur. Tesislerimiz otel arazilerine kurulmuştur. Avrupa'da önde gelen tesisleri arasındadır" dedi.
“TALEP EN ÇOK KATAR, RUSYA VE AZERBAYCAN'DAN”
Son dönemde çok sayıda yabancı yatırımcının okula yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan İstanbul temsilcisi Arzu Kalaylı, “Yatırım yapmak istiyorlar. Ortaklık yapmak isteyenler de var. Bu vizyonu görüp yatırım yapmak isteyenlerin olması gayet normal. Bu işi büyütmek istiyorlar. En çok Katar, Rusya ve Azerbaycan'dan istek geliyor" diye konuştu.
“EŞİ BENZERİ YOK”
Okulların lüks otellere benzer donanıma sahip olduğunu vurgulayan Kalaylı “Özellikle okul olarak yatırım yapmak isteyenlerin yanı sıra AVM, otel yapmak isteyenler de var. Arsalarımız çok merkezi bir yerde. Tesisimiz Avrupai standartta yapıldığı için mimarlarımız global bir çalışma gerçekleştirdi. Bu okulların Türkiye'de eşi benzeri yoktur. İddia ediyoruz ki tesislerimiz Avrupa'da birinci sırada yer almaktadır" dedi.
İHA
Palau bayraklı "Astoria Grande" adlı kruvaziyer, Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz