ANTALYA’NIN YOĞUN HAFTA SONU TRAFİĞİ

Hepimizin bildiği gibi “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” diye bir atasözümüz var. Bu, “Mart ayında zaman zaman güneş görünse de şiddetli soğuklar devam eder ve insanların yakıtları tükendiği için evdeki kazma kürek saplarını bile yakmak zorunda kalabilirler” anlamında kullanılır.

Ama Antalya için ben bunu bu manada kullanmak istemedim. Hafta sonu öyle bir hava vardı ki acayip. Meteorolojik verilere göre hava kapalı gibi görünse de akşam gök gürültü sağanağa dönüştü.

Oysa Antalya’da geçen Cuma gününden itibaren hava açıktı, herkes denize bile giriyordu. Bir de siyaset rüzgarı öyle bir esti ki fırtınaya dönüştü.

Önceki dönem Dışişleri Bakanı “Keçi de güderiz dünyayı da yönetiriz” sözünün sahibi Antalya’nın Yörük evladı Mevlüt Çavuşoğlu’nun mimarı olduğu Antalya Diplomasi Formunun (ADF) 3’üncüsü gerçekleştirildi.


Dünya şehrinde bir kez daha dünya siyaseti bir araya geldi. 4 bin 700 katılımcı, 19 devlet adamı, 2 özerk bölge temsilcisi, 50 dışişleri bakanı katıldı ADF’ye.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ve dünyanın gözünün kulağının ADF zirvesinde olduğu 3 gün boyunca önemli mesajlar verildi. Özellikle Gazze’deki soykırım ile Rusya-Ukrayna savaşı konusunda.

Tabi kim neyi anladı ve hangi mesajı aldı önümüzdeki dönem bunu gösterecek ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajlar insanlık adına çok önemliydi.

Sadece ADF’deki rüzgar mı? Olur mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile AK Parti’nin seçim öncesi mitingi 80 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kepez’den CHP’nin DEM ilişkisi ele alındı.

Antalya’nın ZÜBÜK SİYASETÇİ oyunlarına gelmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, son 21 yılda yapılan yatırımları anlattı; Antalya-Alanya Otoyolu inşaatına kısa süre sonra başlanacağını belirtti.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘ANTALYA’NIN ALTIN ÇAĞI’nın başlaması ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü için Antalyalıların sözünde duracağına inandığını da vurguladı.

Siyaset fırtınasında bin 500 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi açılışı da yapıldı. Burada 300 poliklinik ve 43 ameliyathane, Yanık Merkezi, Uyku Laboratuvarı, İnme Merkezi, Organ Nakli Merkezi, Perinatal Merkez, Genetik Hastalıklar Merkezi gibi özellikli birimler var.

Bu bir hayaldi ama gerçek oldu. Hastaneye ulaşımı sağlayacak yan yollar da açıldı Masa Dağı (Mazıdağı) muhteşem bir görünüme kavuştu. Bir bakıma ADF ile başlayan rüzgar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting ve hastane açılışı ile SİYASİ FIRTINAYA döndü.

Bu fırtınada kimler üşüdü, kimler titredi, kimler kazma kürek yaktı bilinmez. Lakin iktidar cephesi bu durumda iken muhalefet cephesinde hafta sonu da kazan kaynamaya devam etti.

-----------------

İYİ’DE KÖTÜ GÜNLER!

Seçime kısa bir süre kala İYİ Parti’de işler hiç iyi gitmiyor. Cuma günü Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz’ın adaylığının kesin olarak düşmesinin şoku yaşandı.

Bu şok etkisi sanırım tüm teşkilatı etkilemiş gibi. Alanya’da İYİ Parti Seçim Ofisi açılışında skandal yaşandı. İlgi gösterilmeyen açılışta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, kendisine konuşma hakkı verilmeyince kürsüyü terk etmeyerek ilginç bir protestoya imza attı.


Nesrin Ünal, açılışta sadece kendisi konuşan Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin ve meclis üyesi adaylarına tepki göstererek töreni terk etti.

Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er’in de konuşturulmaması dikkat çekti. Zaten birkaç gündür Şahin’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in posterlerini açılış ve törenlerde kullanmaması eleştiriliyordu.

Demek ki İYİ’DE İŞLER HİÇ İYİ DEĞİLMİŞ!

------------------

DERE’NİN MUTLU GÜNÜ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’nin kızı Neslihan, Arda Bilen ile görkemli bir düğün töreninde yaşamlarını birleştirdi.


ADF, miting ve açılıştan bitap düşen siyaset, bürokrasi, iş ve esnaf dünyası Hakan Tütüncü’nün kıydığı nikah töreninde gecenin son buluşmasını yaptı.


Antalya başta olmak üzere, Ankara ve ülke genelinden birçok önemli ismin katıldığı törende Neslihan ve Arda’nın peri masalı düğünleri sanırım sayıları 50’yi bulan şahit ile perçinlendi.


Ben hayıtımda ilk kez bu kadar nikah şahidini bir arada gördüm. Bu evliliğe bu kadar önemli isim şahitlik ettiğine göre temel sağlam atıldı. Bize ise DERE ve BİLEN ailesine mutluluklar dilemek düştü.

-----------------

BENİ HAKLI ÇIKARDILAR

Birkaç ay önce aldığım bir duyumu köşeme taşımıştım. Manavgat Belediye Başkanı Sayın Şükrü Sözen’in kızı İrem ile Ömer Kasapoğlu’nun oğlu Rıza’nın evlilik yolunda ilk adımı atacaklarını yazmıştım.

Tabi böylesine bir mutluluk haberinden Şükrü Sözen niye rahatsız oldu ise bana etmediği hakaret kalmamış, ben de birtakım sözler etmiştim. Ama tüm bunlar geride kaldı. Hafta sonu SİYASET FIRTINASINDAN etkilenmeyen iki aile de mutlu olay


gerçekleşti. İrem ile Rıza’nın yüzükleri MHP eski Milletvekili Tarkan Akıllı tarafından takıldı.

Ben bana yapılan hakareti bir kenara bırakıyor ve gençleri evlilik yolunda attıkları ilk adım için kutluyor; Sözen ve Kasapoğlu ailelerini de beni haklı çıkardıkları için kutluyorum. Allah başka mürüvvetlerini de göstermeyi nasip etsin.