ANTALYA’NIN TRAFİK DERDİ HERKESİ GERDİ

Dün Antalya Valisi Ersin Yazıcı, uzun süreden beri ikinci kez medya ile geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Yazcı, pandemiden trafik sorununa, turizmden AHENK Projesi’ne kadar bir çok konuda bilgi verdi.

Vali Yazıcı, Antalya'da birinci doz aşılanma oranın yüzde 90.7 birinci, ikinci dozda ise yüzde 78.6'ya ulaşıldığını ancak Türkiye’deki artışa paralel vaka oranında artış yaşandığını belirtti.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarını uyulmasını isteyen Vali, özellikle ikinci doz aşı oranının artırılması için çabaladıklarını belirterek, “Bizi bu illetten kurtaracak tek şey aşı" diye uyardı.

Yani dönüyoruz dolaşıyoruz bu illetten kurtuluşun en önemli materyalinin aşı olduğuna. Ama bir inat uğruna hala aşı olmamakta direnenlerin olması işimizi zorlaştırıyor.

Bereket yoğun bakımlarımızın hala yeterli seviyede de büyük sıkıntılar yaşamıyoruz. Maazallah bu inat devam ederse yoğun bakımlar bile yetersiz kalacak.

Dünkü toplantıda trafik çilesi de gündeme geldi. Özellikle motosiklet kazalarında ölüm oranlarının yüksek olduğu vurgulandı Vali Yazıcı tarafından.

Trafik çilesiyle ilgili sorulara da Vali Yazıcı içtenlikle cevap verdi. Yazıcı, “Hepimiz yaşıyoruz. Antalya'da belli, pik saatlerde trafik sorunu var. O konunun tam muhatapları burada değil” dedi.

Belediyecilik de yapmış birisi olarak bu işin polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini anlatan Yazıcı, “Battı-çıktı veya ekstra, yan yollar olabilir, yol ihtiyaçları var. Bunların da tabi yatırımcı kuruluşları var başta büyükşehir olmak üzere. Onlarla belki trafik sorununu daha çok tartışmak lazım” diyerek çözüm yollarını ve adresi işaret etti.

Fakat vali beyin su cümlesi çok önemliydi: “Yeni yatırımlar yapmak gerekiyor ama şehir merkezlerinde yeni yol, yatırım yapmak da sadece bütçeyle ilgili değil, kolay iş değil, zor."

Lafın kısası, trafik konusunda sonumuz pek iyi görünmüyor. Kısa sürede de çözüleceğe benzemiyor. Çünkü bu konuda ilgilileri yeteri gayreti göstermiyor. Bu böyle giderse bu dert herkesi gerim gerim gerecek.

Turizme ilişkin "Şükürler olsun çok mutluyuz, memnunuz" diyen Vali Yazıcı, gelen yabancı turist sayısının 8 milyon 858 bin 41 olduğunu açıkladı ve 2022’den umutlu olduklarını belirtti.

Ve Manavgat orman yangını sonunda yaşananlar anlatıldı dün. 59 kırsal yerleşim alanı, 6 bin nüfus yangından etkilenmiş. Sorun hak sahipliliği konusunda.

1217 konut hak sahipliliği itirazlarla 1322’ye çıkmış. 400’e yakın ahır-samanlık 54’te işyeri yapılacak. Ama asıl mesele hisseli tapular. İşi yavaşlatanda bu.

AHENK Projesi'ni de gündeme getiren Vali Yazıcı, projenin merkezinde insan olduğuna dikkat çekerek, mevcudu harekete ölü toprağını silkelemek istediklerinin altını çizdi.

Hakikaten bu AHENK Projesi tam manasıyla uygulanır ve herkes üzerine düşeni yaparsa eğitimde bir çok konuyu kendi içimizde çözeriz. Bunun için hep destek tam destek şart.

DÜNYA MARKASI OLMAK

Bir marka oluşturmak ve bunu dünya markası haline getirmek hele hele günümüzde çok zordur. Globalleşen dünyada devler arasında yer almak için marka olmak şart.

Bunun en basit örneği Antalya’da doğan ve dünyanın dört bir yanına filiz salan Mustafa Sak’ın sahibi olduğu ADOPEN. Marka olmayı yıllar önce başarmış ve adını altın harflerle yazdırmış bir firmamız.

İşte ADOPEN’i son dönemde sadece yapı elemanı olarak görmenin yanında sportif alanlarda da görmeye başladık. ADOPEN, Türkiye Karate Milli Takımı’nın eşofman sponsoru oldu.

Dünya markasının sponsor olduğu takım, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda, kazandığı dört madalya ile karatede en çok madalya kazanan ülke unvanı elde etmişti.

Antalya menşeli bir firmanın sponsor olduğu milli takımımız sadece bununla değil,  Dubai’de yapılan Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nda göğsümüzü kabarttı. Demek ki ADOPEN şans getirmiş. Darısı diğer markalarımıza ve takımlarımıza diyelim.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Aslında ‘Anneler Günü-Babalar Günü’ gibi bir günlük anma ve kutlama günlerine oldum olası karşıyım. Benim karşı olmam bir şey değiştirmiyor.

Ben hem annenin, hem babanın hem de bir anne ve baba gibi olan öğretmenlerin bir gün değil her gün aynı ihtimamı görmelerinden yana olduğum için bu özel günlere karşıyım.

Benim gönlümde annemde, babamda ve öğretmenimde her gün var. Öyle yapmacık falan değil. Candan ve içten.

İşte bu düşünce ve duygularla tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Hayatta olanlara uzun ömürler, ahrete irtihal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.