ANTALYA’NIN TADI BİR BAŞKA OLUYOR

Antalya Tanıtım Vakfı ve 7 Mehmet Restaurant işbirliği ile geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen Gastro Show kapsamında misafirlere tattırdığı Antalya'ya özgü lezzetleri hafta sonunda Antalya’da görev yapan basın mensuplarına sunuldu.

Gerçekten Antalya’nın tatlarını tam manasıyla bilemediğimizi 30 yıldır bu şehirde yaşayan biri olarak da burada gördüm.

Yahu ne mükemmel tatlarımız varmış da biz bilmiyormuşuz.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ve 7 Mehmet restoranın sahibi Şef Mehmet Akdağ'ın hem ev sahipliği hem de yorumuyla o lezzetleri bir bir tanıma ve tatma fırsatı bulduk.

Toros Dağları'nda yetişen keçilerin sütlerinden yapılan keçi peyniri, domates, pirinç, sarımsak ve fesleğenle süslenmiş Antalya Civesi. Ama bu kez karides katılmış ve başka bir tat oluşmuş. Hibeş, kavrulmuş kabak çekirdekleriyle servis edilen beyaz üzüm yaprağı, yeşil

erikle farkı bir tat yakalanan taze otlu kuru cacık, tarator soslu börülce, pilaki grida, ismini içerisindeki rengarenk sebze ve meyvelerden alan gökkuşağı salatası, çifte kavrulmuş tahin ve manda kaymağıyla servis edilen kabak tatlısı ile tam bir Antalya menüsü oluşturulmuş.

Yani Antalya’nın denizi, kumu, güneşi ve tarihinin yanında gastronomisinin olduğu bizlere hatırlatıldı. Ben öyle çok beğendim ki özellikle diyet yapmak isteyenlere tavsiye bile ettim bu menüyü.

Göreve geldiği günden beri Antalya’nın tanıtımı için gecesini gündüzüne katan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ile bu taşın atlına eline koyan Mehmet Akdağa’a teşekkür ediyorum. Böylesine bir hatırlatmayı ve tadı bize yaşattıkları için.

Yeliz hanımın, “Yemeklerin hepsi aslında geleneksel lezzetler. Bunları farklı dokunuşlarla, daha modernize ve popüler hayata ayak uydurmuş bir havaya sokarak

bunları anlatmak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde gastronomiyle ilgili ATAV olarak ciddi ataklarımız oldu. Kentimizde de uluslararası iki etkinlik yaptık ve devamı gelecek” diyor.

Ben de diyorum ki, “Durmayın devam edin. Bizde elimizden gelen katkıyı size sunalım.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Durmak yok yola devam’ diye bir sloganı ve mottosu vardı. İşte bunu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü uyguluyor dersem yalan söylememiş olurum.

Tütüncü ve ekibinin son günlerde yaptığı insana dokunan özel hizmetlerine bir yenisi daha eklendi.

Hem de Türkiye’de bir ilke imza atarak.

Kepez Belediyesi ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan ve Türkiye’de bir ilk olan ‘ALO 211’hizmete girdi.

 ‘112 ACİL’ servis hizmeti ile hastaneye götürülen vatandaşların, evlerine nakilleri Kepez Belediyesi’nin  ‘ALO 211’  hizmeti ile sağlanacak.

Hastaneye giden vatandaşlar evlerine nasıl döneceğini düşünmeyecek.

ALO 211’i aradığı zaman gelecek araçla evlerine gidebilecek.

Bu noktada Başkan Tütüncü’nün şu cümleleri çok önemli; “Bir belediye yol yapmazsa, tapu vermezse, eleştirilebilir. Bir belediye hastane, bir sağlık tesisi kurmadı, evde sağlık hizmeti vermedi diye, eleştirilemez. İşte! Biz kendi görev alanımız içinde olsun, ya da olmasın hemşehrilerimizin ortak menfaatlerine hizmet edecek her alanda hizmet üretmeyi kendine düstur edinmiş bir belediyeyiz. Hemşehrilerimizin mutluluğuna mutluluk katmayı kendisine ilki edinmiş bir belediyeyiz. Sosyal belediyecilik uygulamaları konusunda ortaya koyduğumuz performans ve projelerimiz Türkiye’de örnek oldu.”

Tütüncü haklı ve ne kadar övünse azdır. Çünkü yaptığı birçok çalışmayı asıl yapması gereken Büyükşehir Belediyesi bile yapmıyor.

BU AYIP SİZE YETER

Lider Gazete’nin daha önce gündeme getirdiği, ‘Antalya CHP’de Tefeci Skandalı’ olayın ardından geçtiğimiz aya kadar CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Günal ile birlikte 17 kişi tutuklandı.

Serik’te, birkaç mağdur vatandaşın şikayeti üzerine başlayan soruşturma kapsamında Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin Serik’te yaptığı

‘Tefecilik’ operasyonu bazı gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Konuyla ilgili gelişmeler bundan sonra hazırlanacak iddianame ve yapılacak yargılamada daha da netleşecek.

Ancak benim belirtmek istediğim şu; Bu konular gündeme geldiğinde hiçbir şey olmamış gibi CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’ın hiç bir şey yok muş gibi göreve devam etmesi.

Ardından da sanki operasyondan haberi varmışçasına bir süre önce görevinden istifa etmesi veya ettirilmesini anlayamadım.

Ama öyle veya böyle, yolsuzlukların, haksızlıkların ve adaletsizliklerin üstene gittiklerini söyleyen CHP’ye, Mehmet Günal’ın bulaştırdığı bu ayıp sanırım yeterde artar bile.