Antalya’nın sıcağına Akdeniz’in serin suları çare oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘yüksek sıcaklık’ uyarısı verdiği Antalya’da cadde ve sokaklar boş kalırken, sıcaktan bunalan vatandaşlar soluğu ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Konyaaltı Sahili’nde aldı.

Meteoroloji tarafından ‘yüksek sıcaklık’ uyarısı yapılan Antalya’da hava sıcaklığı 40, deniz suyu sıcaklığı 31 derece, nem oranı yüzde 64 olarak kaydedilirken hissedilen hava sıcaklığı ise 60 derecelere ulaştı. Kavurucu sıcağın etkisi altında kalan Antalya’nın Cadde ve sokakları adeta terk edilmiş kente dönerken sıcaktan bunalan vatandaşlar ise ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Konyaaltı Sahili’ne akın etti.


SICAKTAN KAÇAN SAHİLLERE KOŞTU

Uzmanlar, özellikle solunum sıkıntısı çeken, kronik akciğer hastaları, astım, KOAH ve bronşit hastalığı olan hastalar için 12.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmasının riskli olduğunu belirtti. Kavurucu sıcaklar nedeniyle öğle saatlerinde cadde ve sokaklarda sessizlik hakim olurken serinlemek isteyen vatandaşlar ise soluğu Konyaaltı Sahili’nde alarak serin deniz suyunun tadını çıkarttı. Bazı vatandaşlar ağaç gölgesinde piknik yaparken, bazıları ise kitap okuyarak vakit geçirdi.


“KONYAALTI SAHİLİ’Nİ SEVİYORUZ”

Antalya’da yaşayanlar ve tatil için kente gelenler sıcaktan bunalırken Çorum’dan gelen Elçin Gül ise havaların sıcak olması nedeniyle Antalya’yı tercih ettiklerini söyledi. Gül, “Tatil için geldik. Sıcak ve güneşi seviyoruz. Konyaaltı Sahili’ni seviyoruz. Çocuklarımızın rahatlığı bizim için önemli. Burada kendimizi daha güvende hissediyoruz” ifadelerini kullandı.


Yine Çorum’dan gelen Avni Gül ise tatil amaçlı çok yer gezdiğini ancak Antalya’nın kendisi için ayrı olduğunu söyledi. Gül, “Antalya benim için vazgeçilmez. Marmaris olsun, Bodrum olsun benim için önemi yok. Ama Konyaaltı Sahili bambaşka” şeklinde konuştu.