ANTALYA’NIN MUKAYESELİ ÜSTÜNLÜKLERİ

Antalya sahip olduğu kadim değerleriyle turizmin gözdesi olmak yanında tarım kültüründeki derinlik ve çeşitlilikle mukayeseli üstünlüklere sahiptir.

Küresel ve Yerelin Harman Yeri Antalya

Tüm dünyada bilişim teknolojileri ve lojistik uygulamalardaki gelişmelerle birlikte ülkeler arası mesafeler kısalmış ve bilgi, emek, sermaye ve mal transferinde önemli fırsatlar ve kolaylıklar ortaya çıkmıştır.

Dünya adeta çok etkileşimli ve faktörlü küresel tek bir pazarda ve bir bakıma bir sanal pazar ortamında buluşmuştur. Tabii üretim teknolojisindeki gelişmeler tarım sektörüne ürün verimliliği ve kaynak kullanım etkinliği bakımından yeni ve olağanüstü büyüklükte kapılar açmaktadır.

Antalya’nın mukayeseli üstünlükleri önemli!

Küresel ölçekte konumu, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel birikimiyle kısaca sahip olduğu kadim değerleriyle turizmin gözdesi olan Antalya, aynı zamanda tarım kültüründeki derinlik ve çeşitlilikle büyük bir potansiyeli ifade etmekte ve bu alanda da mukayeseli üstünlüklere sahip bulunmaktadır.

Antalya’nın turizm yanında tarımında da Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olması çok önemli bir değer olarak ortadadır. Özellikle Antalya’nın turizm sektöründeki gelişmişlik tüm dünya ile entegre olmasına yol açmıştır. Küresel ölçekte tanınan ve olumlu değerini koruyan Antalya, ayrıca kır ve tarımsal özellikleriyle de öne çıkmaktadır.

Buna göre topoğrafik, coğrafi, demografik ve sosyolojik yapısıyla bütünleştirdiği yerel ve geleneksel değerlerini önemli ölçüde korumayı başarmış bulunan Antalya’nın, turizmde bir dünya kenti olarak küresel rekabette kendini kanıtlamış olması önemlidir ve Antalya’nın tarım sektöründe de küresel bir güç olmasına yönelik olarak önemli avantajları bulunmaktadır.

Küresel güç Antalya!

Antalya turizm sektöründeki başarı hikayesiyle mevcut tarım potansiyelini değerlendirmeye başladığında yeni ve farklı alternatifler ortaya çıkacaktır.  Burada tarım sektörüyle de küresel bir güç olmak yönünde arayış içerisinde olan ve ileriye doğru koşan bir Antalya vizyonuna ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu çerçevede dünya ölçeğinde glokal bir kent olarak konumlandırılması gereken Antalya’nın, hem yerel özelliklerini koruması ve hem de küresel dünyanın kural ve prensiplerini güçlü şekilde algılayarak gerekli adımları atması gerekiyor.

Sonuç itibariyle Antalya’nın, sahip olduğu her alandaki birikimini, değerlerini ve potansiyelini dikkate alarak belirlenecek bir yol haritasıyla, tarımda da yükselen bir küresel marka olmak yönünde öne çıkması söz konusu olacaktır.