ANTALYA’NIN LGS 2022 BİRİNCİLERİ AÇIKLANDI

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2022 sonuçları açıklandı. Bu yıl Türkiye genelinde 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alırken bu öğrencilerden 7’si Antalya’dan çıktı.

LGS 2022 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından LGS Antalya birincilerini açıkladı. Açıklanan listeye göre Antalya’dan 7 öğrenci sınavdan 500 tam puan alarak birinci oldu. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “LGS 2022 Türkiye Birincileri Antalya’dan LGS Sınavı'nda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve Türkiye 1.'si tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve emeği geçen öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS 2022 Antalya birincilerinin paylaşıldığı listede; Mecdude Başakıncı Ortaokulu’ndan Tolga Recep Kalaycı, Muhammed Hamdi Yazır Ortaokulu’ndan Erkam Berat Gökçe, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’ndan Elanur İrez, Özel Akdeniz Yükseliş Ortaokulu’ndan Ceylin Nisa Yıldırım, Özel Antalya Bilim Ortaokulu’ndan Hasan Dağ, Özel Antalya Akant Okulları’ndan Öykü Şengülen, Özel İstek Antalya Lara Ortaokulu’ndan ise Pamir Başar yer aldı.

Açıklamanın ardından Lider Haber’de Fatma Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Gün Ortası programına katılan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, tam puan elden eden öğrencileri tebrik etti.

“BAŞARIMIZI ARTIRDIK”

Çalışkan büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, “Gerçekten çok mutlu ve gururluyuz. İlimizde 5 Haziran günü yapılan sınava 19 ilçeden 30 bin öğrencimiz girdi. Sınava katılım oranımız ilimiz genelinde yüzde 89.07 oranıyla yüksek bir katılımla gerçekleşti. Türkiye genelinde 48 ilden toplam 193 LGS birincimiz var ve gururla söylüyoruz ki bu öğrencilerden 7’si Antalya’dan. Geçen sene iki öğrencimiz birincilik elde etmişti. Bu sene güzel bir artışla 7’ye ulaştık. Başarımızı arttırdık” diye konuştu.

ANTALYALI ÖĞRENCİLER ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Elde edilen verilere göre Antalya’daki öğrencilerin başarı oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Bu da ayrı gurur verici bir sonuç. Bizler de bu dönemde öğrencilerimiz için oldukça yoğun çalıştık. Onları sınav sürecine en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalar sürdürdük. Bu kapsamda emeği geçen öğretmenlerimize, okullarda, velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz öğretmenlerini ve ilimizi üst sıralara taşıdı gurur duyduk ” dedi.

Çalışkan, öğrencilere tercih sürecine ilişkin de tavsiyelerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünden itibaren tercih dönemi başladı. Tercihlerini iyi yapmaları gerekiyor. Rehber öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizin tercih sürecinde öğrencilerimize yardımcı olmak adına okulda hazır olacaklarını hatırlatmak istiyorum. Ailelerimizin de öğrencilerimizi ilgi ve yeteneklerine göre yönlendireceklerini ümit ediyorum.”