Antalya’nın görkemli Kum Heykel Müzesi gösterilere başladı

Antalya Kum Heykel Müzesi, geçen yıl yoğun ilgi gören uzay temasıyla bu yıl da devam ediyor. 7’den 70’e her kitlenin uzay merakını gidereceği müzede, 2 bin metrekare alanla roket ve uzay araçları sergisi sanatseverleri bekliyor.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgiyle tercih ettiği Antalya Kum Heykel Müzesi, 1 Haziran itibarıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Lara Halk Plajı’nda açık havada bulunan müzede, uzay temalı birbirinden farklı heykeller bulunuyor. Hem eğlenceli hem de eğitici etkinliklerle gelen ziyaretçileri bilgilendirmek için heykellerin yapılış aşamalarıyla düzenlenmiş belgeseller LED ekranda izletiliyor. Sanatseverler, gündüz sergilenen heykelleri ziyaret ederken akşam da düzenlenen gösterilere eşlik edebiliyor.


UZAY MACERASI DEVAM EDİYOR

Her yıl farklı konseptlerle sanatseverleri buluşturan Antalya Kum Heykel Müzesi, geçen yıl çok beğenilen ve yoğun ilgi gören uzay temasıyla bu yıl da devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler hakkında Lider Medya muhabirine konuşan Festival Direktörü Cem Karaca, şunları kaydetti:

“Geçen yıl ilk kez yaptığımız uzay macerası teması umduğumuzun üzerinde ilgi ve alakayla karşılaştı.  Yediden yetmişe her kitlenin uzaya bu kadar meraklı olduğunu bilmiyordum ben, ciddi sayıda bir ziyaretçi rakamına ulaşmıştık. Hatta ziyaretçilerimizden ek talepler geldi uzay temasıyla birlikte. Biz de böyle olunca uzay temasını bu sene devam ettirme kararı aldık. Ek olarak 2 bin metrekare alana roket ve uzay araçları sergisi açtık.”


Sergi alanında, dünyadan uzaya giden ve hikayeleri olan roketlerin heykelleştirildiğini söyleyen Karaca, “Şu an da alanımızda V2 Almanya’nın başlattığı uzaya giden ilk roket, bu roketten başlayarak Kolombiya’ya kadar uzay mekiğine kadar roketlerin içindeki kapsüllerini de yaptık. Gezi alanı dışında roket bölümünü yaptık herhangi bir ek ücret yok.  Yaklaşık 45 metre uzunluğunda özel bir duvar oluşturduk, burada Sümerlerden başlayarak insanların uzaya olan macerasını bir grafikle anlatmak istedik” diye konuştu.


CANLANAN HEYKEL GÖSTERİSİ

Sergi alanının çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını söyleyen Festival Sorumlusu Karaca, şunları kaydetti:

“Biz bu sene ilk defa bir heykelimizi özel bir yöntemle canlandırdık. Akşam gelen ziyaretçilerimiz için havanın kararmasına bağlı olarak 20.30’dan sonra kapanışa kadar sürekli olarak video şovla bir heykeli canlandırıyoruz. Heykel canlanıyor ve üç boyutlu görsel efektlerle ziyaretçilere unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor. Bunun yanı sıra bizim ziyaretçilerimiz için sunduğunuz farklı etkinliklerimiz de var, bunlardan da herhangi bir ek ücret ödemesi almıyoruz.”


HEM EĞLENCELİ HEM EĞİTİCİ

Antalya Kum Heykel Müzesi’nde, gece kurulan teleskoplarla gökyüzü gözlem etkinliği, çocuklar için oluşturulan özel alanlarda heykel yapımı üzerine atölye çalışmaları ve gece canlanan heykel gösterileriyle birçok farklı etkinliklerin ziyaretçiler için düzenlendiğini söyleyen Karaca, şöyle devam etti:

“ Buraya kurduğumuz teleskoplarla gece gelen ziyaretçilerimize Ay, Satürn, Jüpiter’i, gündüz gelen ziyaretçilerimize de güneşi gösteriyoruz. Bu da belki daha önce yaşamadıkları bir deneyimi onlara yaşatma fırsatı sağlıyor. Teleskop maliyetli bir araç olduğu için herkesin alması mümkün değil. Biz buraya gelen ziyaretçilerimize ücretsiz olarak bu deneyimi de yaşatıyoruz. Ayrıca yine gelen ziyaretçilerimize heykellerin yapılışının, yıkılışının, hikayesinin içinde yer aldığı bir belgeselimiz var 15 dakika uzunluğunda. Bunu da dev LED ekranda izletiyoruz. Dolayısıyla gelen ziyaretçilerimiz hem kum heykel sanatının en nadide örnekleriyle burada karşılaşmış oluyor hem de nasıl yapıldığıyla alakalı olan teknikleri öğrenmiş oluyorlar.”