ANTALYA’NIN ‘FIRILDAK KUBİ’Sİ

1 ayda üç parti değiştirmesiyle ile hatırlanan Afyonkarahisar eski Milletvekili Kubilay Uygun’un tahtına Antalyalı siyasetçi Eşref Ural göz dikti. 2014'te CHP’yi vatana ihanet etmekle suçlayıp AK Parti'ye geçen CHP'li Eşref Ural, AK Parti'den istifa edip tekrar CHP'ye dönmüştü. Uzun bir süre siyasete bağımsız olarak devam eden Ural, dün Ankara’da Gelecek Partisi’ne üye oldu.

Uzun bir süre siyasete bağımsız olarak devam eden Eşref Ural, dün Ankara’da Gelecek Partisi’ne üye oldu. Ural, Gelecek Partisi’ne üyeliğini sosyal medya hesabından, “Bugün itibariyle Gelecek Partisi'ne üye oldum. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, parti rozetimizi taktı ve ilaveten "Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı" görev belgemi taktim ederek beni onurlandırdı. Hakkımda hayırlısı olsun” ifadeleri ile duyurdu.

NE OLMUŞTU?

CHP’den AK Parti’ye geçen Eşref Ünal “CHP'ye, kaba bir Tayyip Erdoğan karşıtlığı siyaset yapmak için sunulmakta ve böylelikle milyonlarca seçmenin duyguları aşağılanmakta, sinir sistemi alt üst olmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans tarihine dönüşmüştür. CHP'nin uluslararası güçler ve FETÖ'cülerle ve bazı AB ülkeleriyle ilkesiz karanlık ilişkileri girmek suretiyle hem kendisine hem de ülkesine ihanet etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Eşref Ural, Nisan 2020'de AK Parti Kepez Belediye Başkanı Hakan yazdığı mesajda belediye başkan yardımcılığı görevi istediği, Tütüncü'nün ise bu isteğe ret yanıtı verdiği ortaya çıkmıştı. CHP Antalya Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Eşref Ural'ın CHP'ye geçmesini zafer naralarıyla duyurmuş, 6 yıl önce partisine hakaretle ayrılan Ural'ın parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. CHP’de yaşanan bu ilginç gelişme sonrası o dönemki il yönetiminden habersiz bu transferin yapılıp Kılıçdaroğlu’na rozet taktırılmasının ortaya çıkması üzerini yapılan transfer askıya alınınca Ural’da ‘Bağımsız Meclis Üyesi’ olarak yoluna devam etmekteydi. 

HABER MERKEZİ