ANTALYA'NIN DEĞERİ 76 MİLYON EURO

Süper Lig'de transfer sezonu geçtiğimiz hafta geride kalırken, kulüplerin piyasa değeri de netlik kazandı. Süper Lig'de Antalya iki takımla temsil edilirken, Antalyaspor ile Alanyaspor'un toplam kadro değeri 76 milyon Euro'yu buldu.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi geçtiğimiz hafta sona ererken, kulüplerin piyasa değeri de netleşti. Süper Lig'de Antalya'yı temsil eden Antalyaspor ile Alanyaspor'un futbolcularının toplam değeri tam 76 milyon Euro'yu buldu. Antalya'nın Turuncu-Yeşilli ekibi Alanyaspor'un kadro değeri 45 milyon 250 bin Euro'yu bulurken, Antalyaspor ise yaptığı transferlerle yaklaşık 31 milyon Euro değere sahip oldu.

BABACAR VE AWAZIEM ZİRVEDE

İki takım arasında en değerli isimler Alanyaspor'da yer aldı. Turuncu-Yeşillilerde Boavista'dan kiralanan Chidozie Awaziem ile Khouma Babacar, 5'er milyon Euro piyasa değeriyle zirvede yer aldı. Alanyaspor'da 4 milyon Euro ederiyle Davidson da en pahalı isimler listesine girdi.

ALANYA ÖNEMLİ OYUNCULARI KAYBETTİ

Transfer döneminde Salih Uçan (4.6 milyon Euro), Berkan Kutlu (3.3 milyon Euro), Steven Caulker (4.4 milyon Euro), Manolis Siopis (2.7 milyon Euro) gibi değeri yüksek isimleri kaybeden Alanyaspor, toplamda 24 milyon 775 bin değerindeki 13 futbolcusuyla vedalaştı.

GÖKDENİZ BAYRAKDAR ÖNE ÇIKTI

Antalyaspor'un yükselen değeri Gökdeniz Bayrakdar da takımının en değerli ismi olmayı başardı. 4 milyon Euro değer biçilen milli futbolcuyu, 3.4 milyon Euro ile Bünyamin Balcı takip etti.

CRIVELLI EN DEĞERLİ TRANSFER

Antalyaspor'un bu sezonki en değerli transferi ise Başakşehir'den renklere bağlanan Enzo Crivelli oldu. Fransız futbolcu, 2.5 milyon Euro piyasa değerine sahip olurken, takımının da sıralamada 3. basamaktaki ismi olmayı başardı.

 

Antalyaspor

Gökdeniz Bayrakdar      4 milyon Euro

Bünyamin Balcı             3.4 milyon Euro

Enzo Crivelli                  2.5 milyon Euro

Doğukan Sinik               2 milyon Euro

Paul Mukairu                2 milyon Euro

 

Alanyaspor

Khouma Babacar           5 milyon Euro

Chidozie Awaziem         5 milyon Euro

Davidson                      4 milyon Euro

Miha Mevlja                 3 milyon Euro

João Novais                  3 milyon Euro

Cristian Borja                3 milyon Euro