STATHAM ANTALYA'YI TANITTI

Sevgili okurlar, ünlü yönetmen Guy Ritchie ile Jason Statham’ın bir araya geldiği aksiyon filmi ‘Five Eyes’in çekimleri  Antalya’nın değişik mekanlarında yapıldı. Antalya’daki çekimler 2 ay sürdü.  Antalya’dan önce Jason Statham ayrıldı. Ardından  da, filmin yönetmeni Guy Ritchie ülkesine döndü. Ancak hem yönetmen, hem de başrol oyuncusu ülkelerine döndükten sonra sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Türkiye’den ve Antalya’dan güzel anılarla ayrıldıklarını gösterdiler.  Bugün size bu filmle ilgili   bana anlatılanları aktaracağım.

FİLMİN HİKAYESİ

Çekimlerin çoğu, dev bir film platosuna dönüşen Aksu’daki Expo alanında yapıldı. Filmin hikayesi Katar, İspanya ve Türkiye’de  geçiyor. Katar’da birkaç gün çekim yaptıktan sonra Antalya’ya gelen ekip, İspanya sahnelerini bile Antalya’da yaptı. Expo alanı sanki İspanya imiş gibi düzenlenmiş. Kullanılan araçlara İspanya plakaları takılmış. Türkiye’deki sahnelerde ise esnafından turizm şoförüne, rentekarından Antalya’da yaşayan Ruslara, hatta köpek sahiplerine kadar çok sayıda kişi öyle ya da böyle bu film çekimlerinden kazanç elde etmiş.

YILDIZLAR KADROSU

Nasıl olduğunu anlatayım.  Kaleiçi’nde Tophane'de, Köprülü Kanyo'nda,  Aspendos Antik Tiyatrosu'nda, Antalya hava limanında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tophane çay bahçesinin yanındaki asansörün kenarında, Selge Antik Kenti'nde ve Kemer yolundaki eski tünelde devam eden çekimlerde Jason Statham’ın dublörü de görev almış. Aspendos ve Selge Antik Kenti'ndeki çekimler Antalya müzesinden arkeologların nezaretinde yapılmış. Tarihi eserle çekimlerde herhangi bir zarar da görmemiş.  Filmde Jason Statham ile birlikte tanınmış daha birçok ünlü oyuncu görev almış. Örneğin Hugh Grant, Tom Rosenthal ile Aubrey Plaza bunlardan bazıları.

TÜRK OYUNCULAR DA OYNADI

 Filmde Türkiyeden de çok sayıda tanınmış dizi oyuncusu rol almış. Örneğin Barış Doğan Yaşar, Bestem Su Özdemir ile Tim Seyfi olarak tanınan Timur Seyfettin Ölmez Türk oyunculardan  ilk akla gelenler. Sadece Türk oyuncular değil Antalya’da yaşayan çok sayıda Rus ve Kırgız vatandaşı da  figüranlık yapmış. Filmde biri kurt köpeği toplam üzere üç de köpek rol almış. Köpeklerin sahiplerine oynadıkları rol için günlük 500 lira ücret ödendiği söyleniyor. Film ekibinin yiyecek ihtiyacını İstanbul’dan gelen bir  yemek şirketi karşılamış. Antalya’da çekilen bu aksiyon filminin oyuncuları, yönetmeni Antalya’dan her ne kadar ayrılmış olsa da detay görüntülerinin çekimleri devam ediyormuş. Detay çekimler Ege kıyılarında son bulacakmış. Film önümüzdeki yıl vizyona girecekmiş. Bu arada film çekiminde kullanılan malzemeler Antalya’da bir depoya kaldırılmış. Ünlü yönetmen, çok beğendiği Antalya’da yeni projeler düşünüyormuş. Hatta Hintli sinemacılar da Expo alanında film çekmeyi planlıyormuş. Anlaşılan  Expo Holywood olma yolunda ilerliyor. Haydi hayırlısı.