'Antalya'nın altın çocukları' yemekte buluştu

Antalya’nın derece alan 900 üzerinde sporcu gençleri “Antalya’nın Altın Çocukları” kaynaşma yemeğinde Antalya Valisi Hulusi Şahin ve il protokolüyle bir araya geldi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı spor sezonunda ulusal ve uluslararası başarılar elde eden sporcuları “Antalya’nın Altın Çocukları” temalı bir buluşma ile kaynaşma yemeğinde bir araya getirdi. Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ve AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin katıldı. 

GERÇEK SPORCU DİSİPLİNLİDİR
Antalya Valisi Hulisi Şahin buluşmada yaptığı konuşmasında başarının disiplinle geleceğini vurgulayarak,  “Evlatlarımız bizim gözümüzün bebeği. Evlatlarımız bizim gelecek umudumuz. Onların iyi yetişmesi doğru ve ahlaklı yetişmesi toplumun geleceğinin imarı açısından temel kaide. Fakat başarı odaklı değil, yani başarıdan kastımız kürsüye çıkmak odaklı değil. Bizim hedefimiz şampiyonlar yetiştirmek değil. Bizim hedefimiz öncelikle ahlaklı, karakterli, düzgün insanlar yetiştirmek. Spor bunun güzel bir enstrümanı. Çünkü gerçekten sporcu disiplinlidir; belli bir saatte kalkacaksınız, belli şeyleri yiyeceksiniz, belli antrenmanları yapacaksınız. Ekip çalışması yapmazsanız bireysel sporlarda bile başarılı olma şansınız hiç yoktur” dedi. 


“AHLAKLI KARAKTERLİ İNSAN İSTİYORUZ” 

Hedeflerinin çocukları hayata iyi hazırlamak olduğunu belirten Şahin, “Elbette ki madalya istiyoruz. Madalya geldiğinde de çok seviniyoruz. Ama önce insan istiyoruz. Düzgün, karakterli, ahlaklı insan istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Böyle gençler olduğu müddetçe sırtımızda yere gelmez. Ben burada birkaç teşekkürü özellikle kendime borç biliyorum. Evet yük veriyoruz size, size güveniyoruz. Gelecek sizin diyoruz. Devamlı yük yüklüyoruz ama sizin bu yükü kaldıracağınızı biliyoruz. Sizler bizim gerçekten geleceğe ümitle baktığımız sizi gördükçe unutlandığımız bizim meşalelerimizsiniz” diye konuştu. 


TEŞEKKÜR AKŞAMI

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı spor sezonunda dereceye giren 900 öğrencinin bir araya getirildiği buluşmada açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Evimizde ulusal ve ulusal alanda dereceye giren 900 dolayında gencimizle bunların 62 tanesi Avrupa ve dünya dereceli olan olimpiyatlarda bizleri gururla temsil eden sporcularımızdan oluşan bu spor akşamında bu teşekkür akşamında bu gençleri sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aslında emeğin akşamı, disiplinin akşamı, mücadelenin akşamı, çok çalışmanın kurumlar arası işbirliğinin doğru planlamaların akşamı” dedi. 


“BU GENÇLER, ŞAMPİYONLARA DÖNÜŞECEK”

Bugünün sporcu gençlerinin yarının olimpiyat sporcusu olma yolunda olduğunu vurgulayan Gürhan, “Bu gençler 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda ülkemizi gururla temsil edecek, şampiyonlara dönüşecekler. Bu gençlerimize emek veren onları bizlerle buluşturan başta aileleri olmak üzere değerli antrenörlerimize beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımıza okul müdürlerimize ve kurumsal anlamda bizleri yalnız bırakmayan tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyoruz. En büyük teşekkürümüz Sayın Valim sizlere bu şehri yönetirken sporu ve eğitimi öncelik yaptığınız için bize bu gençlerin çalışmalarında eğitim ve spor yaşantılarında destek olduğunuz için. Bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmayan sevgili sporcularımıza, antrenörlerimize ve siz değerli protokolümüze teşekkür ediyoruz. Bu şampiyonluk akşamının, bu spor akşamının, bu gurur akşamının şampiyonluklarla, olimpiyatlarla, milli takımlar düzeyinde başarılarla taçlanmasını diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından yemeklerini Vali Şahin ve  Gürhan masalarda yemek yiyen gençleri tek tek ziyaret ederek genç sporcular ve aileleri ile anı fotoğrafı çektirdi. 
İL GENELİNDE YAPILAN MÜSABAKALAR 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Spor Faaliyetleri kapsamında, bu yıl il genelinde 56 spor dalında 6000’in üzerinde müsabaka düzenlendiği kaydedildi. İlde toplam 1481 okuldan 1281’i okul spor faaliyetlerine katıldığı, ayrıca, 93 bin lisanslı öğrenci ve 176 bin geleneksel çocuk oyunları kartlı öğrenci ile birlikte toplamda 269 bin öğrenci spor faaliyetlerine katıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu başarılarla Antalya, Türkiye sıralamasında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer aldığı öğrenildi.  Okul sporları kapsamında ise 36 branşta 125 okuldan 43 takım derece elde ettiği, ferdi yarışmalarda ise 492 sporcu Türkiye derecesi kazandığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından aktarıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü verilerine göre takım sporlarında 9 okul birinci, 12 okul ikinci, 8 okul üçüncü, 14 okul dördüncü olurken; ferdi sporlarda ise 50 öğrenci birincilik, 40 öğrenci ikincilik, 55 öğrenci üçüncülük, 41 sporcu ise dördüncülük dereceleri elde ettiği aktarıldı.