Antalya müzesi yeniden yapılıyor

Antalya'nın zengin kültürel mirasını ön plana çıkarmak adına önemli adımlar atmaya devam eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yenilenmesine yönelik müjdesinin ardından somut adımlar atarak proje çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Ersoy, “Yeni Antalya Müzesi’nin proje çalışmalarını hızla sürdürüyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın zengin kültürel mirasını ön plana çıkarmak adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bakan Ersoy’un Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Şubat Ayı Meclisi’nde müjdesini verdiği Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yenilenmesi ve yeni tematik müzelerin inşası için somut adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz cuma günü Antalya Müzesi'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, Cumhur İttifakı Antalya Adayı Hakan Tütüncü ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Bu ziyaret, Antalya'nın kültürel mirasının yeniden canlandırılması ve turizminin daha da güçlendirilmesi adına atılan önemli bir adım olarak kaydedildi. Antalya'nın sadece deniz ve güneşiyle değil, aynı zamanda zengin tarih ve kültürüyle de turistleri cezbetmeye devam edeceği düşünülüyor. Bu kapsamda, yeniden yapılan Antalya Müzesi ve planlanan tematik müzelerin tamamlanmasıyla birlikte, şehrin kültürel mirası daha geniş kitlelere sunulacak ve Antalya'nın turizm potansiyeli daha da artacağı öngörülüyor.


BAKAN ERSOY MÜJDESİNİ VERMİŞTİ

ATSO Meclisi’nde yaptığı konuşmada Bakan Ersoy, “Kültürel mirasla ilgili bir diğer müjdemiz ise çokça gündeme getirilen Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yenilenmesiyle ilgili. Dünyanın en önemli koleksiyonlarından birine sahip olan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına geçen haftadan itibaren başladık” diye duyurmuştu.

Ersoy'un ATSO meclisinde yaptığı konuşmada vurguladığı, Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeniden yapımıyla birlikte Türk Arkeoloji Tarihi'nin Altın Çağı hedefleniyor.  Antalya'daki arkeolojik alanlara yönelik kazılar, restorasyon ve çevre düzenlemeleri için ciddi bir ödenek ayrıldığını belirten Ersoy, “Antalya’yı merkeze alan Türk Arkeoloji Tarihinin Altın Çağı – Geleceğe Miras Projemiz kapsamında, arkeolojik çalışma sayısını, 720’ye yükselttik. Bu sayıyı 2024 yılında 750’ye, 2026’ya kadar da 800’e çıkarmayı planlıyoruz. Arkeolojik zenginliklerimizi keşfedip korurken, onları tüm dünyanın ziyaret edebileceği bir şekilde müze haline getirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, son 60 yılda Türkiye'de arkeolojiyle ilgili yapılanlara eşdeğer işi, önümüzdeki 4 yılda tamamlamak. 2023 yılında Antalya’daki arkeolojik alanlarımıza kazılar, restorasyon ve çevre düzenlemeleri için 5 milyar ödenek ayırdık” dedi.


TEMATİK MÜZELER DE YAPILACAK

Dünyanın en önemli koleksiyonlarından birine sahip olan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Ersoy, “Mimari proje ekibimiz şu anda çalışmalarını yürütüyor. İnşallah projelerin tamamlanmasıyla birlikte Antalya Arkeoloji Müzesi’ni en kısa sürede tamamlamayı arzuluyoruz. Bununla birlikte Kemer’e de bir Sualtı Arkeoloji Müzesi kazandıracağız” diye konuşmuştu.


ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Yeni Antalya Müzesi hakkında yapılan proje çalışmalarını geçtiğimiz cuma günü yerinde inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü eşlik etti. Antalya Müzesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Ersoy, Antalya'nın önemli bir turizm merkezi olmasının yanı sıra kültürel mirasıyla da öne çıktığını belirtti.  Antalya Müzesi'nin yeniden yapım sürecinin hızla ilerlediğini ve yakın zamanda tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdürdüğünü anlatan Ersoy paylaşımında “Hemşehrilerimizin uzun yıllardır hayalini kurduğu Yeni Antalya Müzesinin proje çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hakan Tütüncü ile birlikte Antalya Müzesinin yeniden yapım sürecine ve Antalya’da gerçekleştireceğimiz tematik müze projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk” dedi.