ANTALYA’MIZIN GURURU OLDULAR

Antalya’nın her yıl sanayi alanında göğsünü kabartan 3-5 firması var. Bunlar bırakan şehrimizi, Türkiye’nin sınırlarını aşmış başarılara imza atıyor. Sessiz ve derinden.

Her yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel olarak her yıl yayınlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Yılı Raporu yine göğsümüzü kabarttı. AGT Ağaç San. ve Tic. AŞ, ADOPEN Plas. ve İnş. San. AŞ, ANKUTSAN Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş. ile Yörükoğlu Süt ve Ürünleri San. Tic. AŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde yer aldı.

Yukarıda ismini yazdığım firmalar Antalya merkezli ve Antalya OSB’deki firmalar. Yani bunlar ‘Bizimkiler’. Bir de merkezi Antalya dışında olan ancak Antalya OSB’deki tesislerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve İstanbul Gübre Sanayii A.Ş.’de bu listeye girdi.

Her yıl neredeyse aynı tablo. Fakat öyle bir başarılı firmamız var ki ADOPEN, yine gururumuz oldu. Mustafa Sak’ın sahibi olduğu şirket, 92 basamak birden yükselerek listede 226’ncı sıraya yerleşti.

Eeee bu başarıya ancak “Helal olsun” denir.

Ortaya çıkan tablo karşısında Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar bu firmalara hakkını verdi. Bahar, “Pandemi gibi olağanüstü koşulların yaşandığı bir ortamda elde edilmiş bu başarı Antalyamız için büyük gurur ve moral kaynağıdır. Bizlere bu gururu yaşatan sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

Hakikaten, listeye giren firmaları tek tek kutlamak gerek. Çünkü onlar olmasa böyle sıkıntılı günlerde morolimiz iyiden iyiye sıfırlanacaktı. Ne diyelim, iyi ki varsınız...

TAMAMEN ÇEKİLİN

Türkiye’de uzun yıllardır hem siyaset hem de spor kamuoyunda tartışıla gelen bir konu olan belediyelerin profesyonel spor branşlarındaki faaliyetleri. Bende bu işin içinde biri olarak hep karşı gelmişimdir bu konuya. Çünkü; belediyeler bu alanda yatırım yapacaklarına bölgelerindeki insanlara spor yatırımı yapmalılar.

Örneğin bir belediye profesyonel bir takım kurup her hangi bir ligde mücadele edip milyonlar harcayacağına yeni nesil yetişecek çocuklara yatırım yapıp alt yapı oluşturmalıdır.  Bunu niye yazdım? Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı’nın, önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele etmemesi için son derece doğru olan bir karar nedeniyle.

15 yıldır, 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Finali, 1 Avrupa Yarı Finali, 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa Şampiyonluğu, 6 Türkiye Gençler Şampiyonluğu, 3 Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu kazanan takımdı ama çok para harcandı çok. Belki birileri üzüldü, birilerinin maması kesildi ama karar doğru. Ancak, ardından Çanakkale Çan Gençlik Kalespor’un yarışmacı haklarının satın alınması, hentboldaki karar nasıl doğru ise bu da o kadar yanlış.

Birini kapat öbürünü aç. Değişen ne ki?  Neymiş efendim; voleybolda boy gösterilip Türkiye Kadınlar Birinci Voleybol Ligi’nde mücadele edilip Sultanlar Ligi’ne çıkılacakmış! Yahu geçin bunları. Bunu yapacağınızı açtığınız yaz okullarını geliştirip bu ülkenin genç yetenekli sporcularının ortaya çıkmasını sağlayın.

SESSİZ VE DERİNDEN

Antalya’da sessiz ve derinden giden bir basketbol takımımız var ama kimselerin ya haberi yok ya da görmezden geliniyor. Ben denizinde yönetiminde bulunduğu Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü, birkaç yıl önce bir kadın basketbol takımı kurup bölgesel ligde başarıyla mücadele etti ve lige çıktı.

Ancak maddi sıkıntılar nedeniyle bu aşamadan sonra yürütemeyeceğimiz için devir kararı alındı ve takım emin ellere teslim edildi. Adı da Antalya 07 Basketbol Takımı oldu. Zaten bu işin asıl müsebbibi sebebi ise basketbola gönül vermiş Rıza Darendelioğlu kardeşimizdi. “Yiğidi öldür hakkını yeme” derler ya. Aynen öyle.

Bu sezon ligde başarılı olan takım, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off eşleşmesinde Emlak Konut ile Kadınlar Süper Ligi’ne yükselme maçında rakip olan Antalya 07 Basketbol Takımı, ilk sınavında rakibini evinde 81-75, Antalya’da da 82-65 yenerek durumu 2-0 yaptı. Pazar günü İstanbul’da galibiyet alınırsa Antalya’nın Potanın Perileri Kadınlar Süper Ligi’ne çıkacak.

Bu da demek oluyor ki, Türkiye’nin ünlü basketbolcu kadınlarını şehrimizde izleyebileceğiz.  İşte başarı bu. Sessiz derinden gidip zirveye çıkmak.