ANTALYA’MIZDA ÇOK GÜZEL İŞLER OLACAK

Hepimiz takıldık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimine sonu görünmeyen bir yol, kavga ve kısır çekişmeyi film gibi izlemeye devam ettik. Ancak dünya sadece bundan ibaret değil. Ardık bu kavgayı bir kenara bırakıp önümüze bakmamız lazım. Dünya şehri olmakla övündüğümüz Antalya’mızda neler oluyor ve neler olacak diye bir bakmamız lazım.

Bir dönem ayağımıza kadar gelen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasını tabiri caizse Kepez Varyanta kadar gelmişken kaybetmiştik. Sırf salon yapılamadığı (engel olunduğu) için o treni kaçırmıştık. Aradan epey zaman geçti o köprülerin altından çok sular aktı, engellemeler kalktı. Tesisler yapıldı ve peş peşe dev organizasyonlarda şehre gelmeye başladı.

Mevlana’nın dediği gibi, “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni bir şeyler yapmak lazım” mış. Evet böylede oluyor. Şimdi önümüzdeki günlerde ve aylarda Antalya’da çok güzel işler olacak. Hemen lafı uzatmadan anlatayım. Türkiye'nin üst üste 2'nci kez düzenleyeceği Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası, Antalya'da yapılacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), FIVB Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası’nın 14-18 Aralık 2022 tarihlerinde Antalya Spor Salonu’nda düzenleneceğini açıkladı. Bu açıklama ile dünyanın yıldızları, filenin sultanları dünya şehrinde dünya şampiyonluğu için sahaya çıkacak. Türkiye’yi ise VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit temsil edecek.

Tabi bu iş sadece bu iki kulübümüzle bitmiyor. Dev organizasyona CEV Şampiyonlar Ligi ikincisi A. Carraro Imoco Conegliano (İtalya), Güney Amerika Kulüpler şampiyonu Gerdau Minas (Brezilya), Güney Amerika Kulüpler ikincisi Praia Clube (Brezilya) ve Asya Kulüpler şampiyonu Kuanysh Club (Kazakistan) takımları da katılacak.

Bu organizasyon son dönümde yıldızı parlayan Antalya için çok önemli. Dünyanın gözü yine bizde olacak. Filenin Sultanları ile kaçırdığımız kupanın telafisini burada yapacağız. Çünkü Türkiye, kadınlar kategorisinde geçen yıl VakıfBank ile şampiyon olmuştu. Öyle ki ülkemiz Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yedi kez şampiyonluk, iki kez ikincilik ve beş kez de üçüncülük elde emişti.

Bu arada Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası kapsamında yer alan, 24. Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası da dün şehrimizde sona erdi. Sessiz sedasız yapıldı ama varsın olsun. Antalya’da organizasyonlar bitmez. Nasıl mı? Bakın yarın Belek’te 2022 Avrupa Su Sporları Kongresi başlayacak. Ev sahibi ise Avrupa Yüzme Birliği (LEN) ve Türkiye Yüzme Federasyonu.

Tabi gelecek yıl Türkiye’mizin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir çok uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapacağız. Özellikle cimnastikte iki şampiyona birden. Zeytinköy’e yapılan salonda, 19-23 Nisan 2023'te ise Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’na, 17-19 Kasım 2023'te Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız.

Kısacası spor turizmi ile bu alanda da rüştümüzü bir kez daha ispatlayacağız. İşadamlarımız kısır döngüleri bırakıp artık vizyonlarını bu alanlara çevirmeliler diye düşünüyorum.

Yalan mı?

KİTABI GÖREMEDİK Kİ!

Koronavirüs nedeniyle 108 gün yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu süreçte ve sonrasında yaşadıklarını ikinci kitabı olan “İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet” kitabında anlattı. Bu nedenle kitabının tanıtımını geniş katılımlı bir törenle yaptı.

Böcek, “Yaşadıklarımı kendimle götürmek istemedim. Merak edilmesi, aynı zamanda ibretlik olmasını istedim” dedi. Hatta öyle cümleler kurdu ki kitabının başlığındaki gibi, “Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, başarısıyla, hastalığıyla, sağlığıyla, dostluğuyla, ihanetiyle bu kitapta” ifadesini kullandı.

Hakikaten başkan ne yaşadı, ne çile çekti ancak ve ancak kendisi biliyor. Fakat yoğun bakımda entübe edilmişken ihanete uğradığını bilmeyen görmeyen kalmadı. Başkan Böcek, kitabının içinde yer alan bölümlerden bazılarının satırbaşlarını okurken hala o günlerin etkisi altında gibiydi.

“Anladım ki, hayati sıkıntılar yaşandığında, dostun ve düşmanın görüntüsü daha çok netleşiyormuş” cümlesini kurması gibi. Aslında kitabı elime alıp satır satır okuyup sizlere yorumlarımı aktarmak isterdim. Çünkü Başkan sadece tanıttı. Ortada bir kitap vardı o da Böcek’in elinde olan.

Her lansmandaki gibi kitabı dağıtılmadı. Bir kitabevi ve Kitap Fuarı’ndaki imza günü adres gösterildi. Gerekçesi ise gelirinin bir vakfa bağışlanacağı idi. Bugün fuara gidip o gizemli kitabı alıp kendisine imzalattıktan sonra yorumlayacağız, ihaneti de sevgiyi de göreceğiz. Tabi tam net adres göstererek yazıldı ise!

Unutmadan. İhanet çemberinde yer alıp da ismi zikredilmeyenlerinde ön sıralarda yer alıp dikkatlice konuşmayı takip etmesi bizim de dikkatimizden kaçmadı!