ANTALYA KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Kurban Bayramı arifesinde, kurbanlıkların hijyenik ve sağlıklı bir ortamda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Kurbanlarını ilk günden satmaya başladıklarını belirten satıcılar, yem fiyatlarındaki artışların, kurban satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.Kurban Bayramı arifesinde, kurbanlıkların hijyenik ve sağlıklı bir ortamda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Kurbanlarını ilk günden satmaya başladıklarını belirten satıcılar, yem fiyatlarındaki artışların, kurban satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Sadık Çetin SADAK, Bayram OKUDAN

Antalya’da hazırlıkları tamamlanan kurban kesim ve satış yerlerinde satışlar hızlandı. Kepez Çamlıca Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kurban satış ve kesim alanına gelen vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, satış yerlerinde kontrollü giriş, kesim yerlerinde ise randevulu sistem uygulaması olacak. Küçükbaş hayvan fiyatların bin 500 ve 2 bin 500 TL arasında, büyükbaşların ise 15 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcıyla buluştuğu hayvan pazarında özellikle küçükbaş hayvan satışlarının bayram arifesinde daha da artması bekleniyor.

“SATIŞLAR ÇOK GÜZEL”

Satışlarının çok güzel olduğunu söyleyen Uğur Kaplan, “ Saatlerin henüz erken olmasına rağmen bugün 30-40 hayvan sattım. Bayrama çok az bir gün kaldı şimdiden pazarda yoğunluk oluşmaya başladı. Bu yıl yem paraları aşırı derece de yükseldi. Herkesin kurban bayramını kutlarım” diye konuştu.

“YEM FİYATLARI ZORLUYOR”

Döşemealtı’ndan hayvan satışı yapmak için geldiğini belirten İbrahim Bozdemir de bayrama çok az kalmasına rağmen pazarın daha yoğun olması gerektiğini söyledi. Bozdemir, “Geçen seneye göre fiyatlar aynı büyük değişiklik yok buna rağmen vatandaş alamadığından fiyatlar çok geliyor kendilerine. Vatandaşın alım gücü olmadığından kurbanlıklara rağbet azalmış durumdadır. Bizim büyüklerimizden talebimiz yem fiyatlarını düşürmeleridir. Yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle hem satıcı hem alıcı zor durum ve memnun değildir” dedi.

FİYATLARI YÜKSEK BULDULAR

Neşet Kesici ise, "Yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kimse kurban kesemiyor. Bundan sonra insanlar bir hayvan dahi alamayacak duruma gelecek. İnsanlar ekonomik olarak sıkıntı çektiğinden dolayı bir şey alamıyor. Allah yardım etsin satış yapıyoruz ama bir şey kazanamıyoruz elimizdeki gidiyor yerine bir şey katamıyoruz." dedi. Canlı hayvan pazarına kurbanlık almak için gelen bir vatandaş ise küçükbaş hayvan alımı yapmak için pazara gelip fiyatlara baktığını ancak fiyatların oldukça yüksek olduğunu söyledi.