ANTALYA KUPAYA KİLİTLENDİ

Antalyaspor ile Alanyaspor arasındaki ilk raund, Turuncu-Yeşillilerin 4-0 üstünlüğüyle sonuçlanırken, şimdi gözler Türkiye Kupası mücadelesine çevrildi. Her iki cepheden de yarı final öncesi iddialı açıklamalar geldi.

Antalyaspor ile Alanyaspor arasındaki mücadelede Süper Lig raundunu Turuncu-Yeşilliler kazanırken, şimdi gözler Çarşamba günü oynanacak Türkiye Kupası'na çevrildi. Antalya Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın telafisi bulunmazken, kazanan takım adını finale yazdıracak.

"RÖVANŞI ALMAK İSTİYORUZ"

Ligde alınan 4-0'lık yenilgisinin faturasını kendisine kesen Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bu kaybın telafisinin olacağını söyledi. 15 maç sonra yenilgi gördüklerini hatırlatan Yanal, "Rakibimizin hem sert oyunu hem de baskıdaki şiddeti, bizim hata yapabileceğimiz yerleri iyi kullanması… Bizim de ona müsaade etmemiz. Bugün hep beraber kaybettik. Bunun sorumlusu benim tabii. Bugün oyun disiplininden uzaklaştık. Rakip de bunu çok iyi kullandı. Bunu telafi edecek bir kadro var elimizde. Çarşamba günü rövanşı tekrardan almak istiyoruz” dedi.

TELAFİSİ KUPADA

Antalyaspor'un deneyimli futbolcusu Eren Albayrak da alınan yenilgiden ders çıkaracaklarını söyledi. Çarşamba günü oynanacak kupa maçını işaret eden 29 yaşındaki futbolcu, "Daha iyi hazırlanıp daha iyi oyunu sahaya yansıtmak istiyoruz, bu yenilgiyi telafi edeceğiz" diye belirtti.

MENTAL SORUN

Kırmızı-Beyazlıların Rus savunmacısı Fedor Kudriashov ise, "Maça çıkarken mental olarak kaybettik diyebilirim, hazır değildik. Bu yüzden 4-0 yenildik. Mental olarak iyi hazırlandığımızı düşünmüyorum. Kupa maçında daha farklı olacak" sözlerine yer verdi.

DAHA FAZLA KONSANTRASYON

Alanyaspor Teknik Sorumlusu Semih Tokatlı, lig maçında olduğu gibi aynı ciddiyetle yarı finalde sahaya çıkacaklarını ifade etti. Takımın ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu ifade eden Tokatlı, "Daha fazla konsantre ile oyuncularımızın motivesini sağlayarak kupa maçına hazırlanacağız. Geçen yıl final oynamış takım olarak bu yıl da final oynamak istiyoruz. Kaliteli bir takımız ve bunu da sahaya yansıtıyoruz. Yansıtmaya da devam edip, final oynamak istiyoruz” diye konuştu.

BU KEZ KUPAYI İSTİYOR

Alanyaspor'un başarılı futbolcusu Salih Uçan da Kırmızı-Beyazlılar karşısında aldıkları galibiyetle yeniden toparlandıklarını ifade etti. Artık bu galibiyeti unuttuklarını belirten deneyimli futbolcu, "Bütün konsantrasyonumuzu kupa maçına ayırıyoruz. Geçen sene kupada final oynadık. Bu sene kupayı almak istiyoruz. Bugün güzel oynadık ve güzel bir skor aldık" ifadelerine yer verdi.

"FİNALE ODAKLANDIK"

Alanyaspor adına galibiyete önemli katkı koyan isimler arasında bulunan Mustafa Pektemek de tek hedeflerinin tur atlamak olduğunu söyledi. Antalyaspor karşısında alınan galibiyete göndermeye yapan Pektemek, "Geçen hafta zorlu bir maç oynamıştık, bu hafta da zor geçeceğini biliyorduk. Rakibimiz uzun zamandır yenilmiyordu. Kazanmak için sahaya çıktık ve bunu başardığımız için mutluyuz. Önümüzde kupa maçı var, sadece onu düşünüyoruz. İnşallah oradan da turla döneriz. Şu an sadece finale odaklandık" sözlerine yer verdi.

KORAY GEÇGEL