ANTALYA KRİTİK

ANTALYA KRİTİK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık durumunu, Kobani gözaltılarına destek, CHP İl Başkanının HDP’yi ziyaret etmesini, belediye tarafından gazetemize ‘SANSÜR’ uygulamasını, ‘DAYI’ları olan sağlık çalışanlarının korunmasını, koronada ‘İZOLE’ olması gerekenlerin sokaklarda olmasını ve AGC tarafından üyelerine toplu SMS yoluyla bir kınama mesajı gönderildi.

BÖCEK’İN SAĞLIK DURUMU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 17 Ağustos’tan buyana önce korona daha sonra solunum yetmezliği tedavisi sürüyor. Başkan Böcek’in rahatsızlığının ardından birçok çevre gizli toplantılarla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isim aramaya başladı. Bu durumu hayretler içinde izlerken başkanın tedavisi Akdeniz Üniversitesinde devam ediyor. Başkan Böcek’in sağlığına bir an önce kavuşmasını diliyoruz ve bu yapılanları görmesini bekliyoruz.

CHP İL BAŞKANINA TEPKİ

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde 2014 yılında yaşanan Kobani terörüne destek verenlere yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında HDP eski milletvekilleri dahil çok sayıda gözaltı oldu. Operasyonların ardından, CHP il Başkanı Nusret Bayar, yanında birkaç kişi ile koşa koşa HDP’yi ziyaret etti. Bu ziyaret ayrıca tarihe not düştü. Çünkü CHP’nin Antalya tarihinde HDP’yi ziyaret eden ilk il başkanı oldu. Başta Yörükler ve CHP’ye gönül verenler bu ziyarete tepki gösterdi. Bu ziyarete anlam veremedik.

‘DAYI’SI OLANLAR YAŞADI

Tüm dünyada olduğu ülkemizde de korona ile mücadele en ön safta sağlık çalışanları yer alıyor. Onlarca sağlık çalışanı canla başla çalışırken ‘DAYI’sı olanlar köşelerde gizlendiği ihbarları aldık. İl ve ilçe müdürlüklerinden gelen ihbarların ardık yaptığımız araştırmalarda bizlerde aynı iddiaları kanıtladık. Antalya Valiliği’nin konuyu araştırdığını biliyoruz ve ‘DAYI’sı olanlarında ortaya çıkacağı günü bekliyoruz.

KORONADA SORUMSUZLUK

Koronavirüs ile mücadele Antalya en başta gelen iller arasında yer alıyor. Kentte onlarca kişi sorumsuz davranarak, izole olması gerekirken, markete, pazara, çarşıya ve sahillere gitmeye devam ediyor. Hatta bir çok kişi test sonucu pozitif çıkıp kendisini ve çevresini koruması gerekirken ya evinde tadilat yaptırıyor ya da pazarda pazarcılık yapıyor. Bu sorumsuzluktan başka bir şey değil

AGC’DEN TARİHTE İLK

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ise, bir haberden dolayı şahsımı ve gazetemizin yazı işleri müdürünü, “AGC tarihinde ilk defa” toplu SMS yoluyla kınadı. Tüzüğünü ilk defa bizlere karşı kullanan AGC’ye üyelerden tepki gecikmedi. Bu mevzuyu çok fazla uzatmak istemiyorum; BU AYIP SİZE YETER. Konuyla ilgili gerek telefonla gerekse gazetemize gelerek bize destek veren tüm meslektaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz…