Antalya kaybederek kümede kaldı

Küme düşme tehlikesi yaşayarak Fenerbahçe’nin karşısına çıkan Antalyaspor, 95’inci saniyede yediği golle yenik duruma düştü. Sahadan 2-0 mağlup ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, aldığı yenilgiye rağmen Giresunspor ve İstanbulspor’un mağlup olması sebebiyle sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala kümede kalmayı garantiledi.

İlk 5 hedefiyle başladığı sezonda büyük hayal kırıklığı yaratan Antalyaspor, kümede kalma yolunda çıktığı kritik Fenerbahçe maçında da istediği sonucu alamadı. Fenerbahçe karşısında henüz 95’inci saniyede Valencia’dan yediği golle geriye düşen Kırmızı-Beyazlılar, 90+5’te Zajc’ın kaydettiği golle sahadan da 2-0 mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Antalyaspor 38 puanda kalırken, Fenerbahçe ise 77 puana ulaştı.


İSTANBUL VE GİRESUN’DAN İYİ HABER

Fenerbahçe’ye kaybeden Antalyaspor’a diğer maçlardan ise iyi haber geldi. Adana Demirspor’un İstanbulspor’u, Trabzonspor’un da Giresunspor’u mağlup etmesiyle birlikte Antalyaspor, gelecek sezon da Süper Lig’de mücadele etmeyi garanti altına aldı. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’ye ise bu galibiyet yetmedi. Galatasaray’ın Ankaragücü’nü mağlup etmesiyle Sarı-Kırmızılılar, 2022-2023 sezonunun şampiyonu oldu.


4 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Antalyaspor, Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte 4 maç sonra deplasmandan puansız döndü. Son 4 maçında Konyaspor, İstanbulspor ve Ankaragücü ile berabere kalan Akrep, Karagümrük deplasmanından ise 3 puanla dönmüştü.


EMRECAN FORMAYI GERİ ALDI

31’inci hafta mücadelesinde sakatlanarak ilk 11’deki yerini Ömer Toprak’a kaptıran Emrecan Uzunhan, 4 maç sonra formasını geri aldı. Geçen hafta sakatlanan Ömer Toprak, zorlu karşılaşmanın kadrosunda yer almazken, yerini genç stopere bıraktı. Nuri Şahin, Ömer Toprak – Emrecan Uzunhan değişikliğinin yanı sıra Başakşehir mücadelesinden farklı olarak Ndao’nun yerine Doğukan Sinik’e ilk 11’de şans tanıdı.


HÜKMEN KAZANACAK

Fenerbahçe mağlubiyetiyle birlikte 38 puanda kalan Antalyaspor, hafta sonunu maç yapmadan geçirecek. Hatayspor’un ligden çekilmesi sebebiyle hükmen galip ilan edilecek Kırmızı-Beyazlılar, puanını 41 yapacak. Antalyaspor, önümüzdeki hafta oynanacak Giresunspor maçıyla da sezonu tamamlayacak.


36. HAFTA

Stadyum: Şükrü Saraçoğlu

Hakem: Zorbay Küçük

Fenerbahçe

Teknik Direktör: Jorge Jesus

İrfan Can Eğribayat    6

Ferdi Kadıoğlu 7

Samet Akaydin    6

Szalai    6

Luan Peres 6

Arao  7 (90’ İsmail Yüksek)

Zajc 7

Arda Güler  8  (86’ Rossi)

İrfan Can Kahveci 6 (86’ Emre Mor)

Valencia 7 (68’ King 5)

Batshuayi 6 (68’ Pedro 4)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Helton Leite 7

Bünyamin 6

Veysel Sarı 6

Emrecan Uzunhan 6

Güray Vural 5

Erdal Rakip 5 (54’ Nakajima 3)

Fernando 5

Fredy 6 (84’ Bertuğ Yıldırım)

Doğukan Sinik 5 (54’ Ghacha 4)

Sam Larsson 4 (66’ Ndao 3)

Haji Wright 4

Sarı Kart: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Erdal Rakip, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 2’ Valencia, 90+5’ Zajc