ANTALYA İSTANBUL'A KARŞI

Süper Lig'in 16. haftasında Antalya ile İstabul takımları karşı karşıya geliyor. Saat 16.00'da başlayacak mücadelede Alanyaspor; Başakşehir'i ağırlayacak, 19.00'da ise Antalyaspor'un rakibi Galatasaray olacak

Süper Lig'de son haftalarda istediği sonuçları alamayan Antalyaspor ve Alanyaspor, 16. hafta mücadelesinde İstanbul takımları karşısında 3 puan arayacak. Son 6 haftada tek galibiyet alarak zirveyi kaptıran Alanyaspor, son şampiyon Başakşehir'i ağırlayacak. Hatayspor karşısında tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini alan Antalyaspor ise Süper Lig lideri Galatasaray'ın konuğu olacak.

İLK SAHNE ALANYASPOR'UN

Günün ilk düellosu Alanyaspor ile son şampiyon Başakşehir arasında olacak. Saat 16.00'da başlayacak mücadelede Turuncu-Yeşilliler, kötü gidişata son vermek isteyecek. Son 6 haftada 1 galibiyet alarak liderliği Galatasaray'a kaptıran Alanyaspor, zirveyi yeniden geri alabilmek için son şampiyonu yenerek, Galatasaray - Antalyaspor maçını beklemeye çekilmeyi amaçlıyor.

ŞANSI TUTMUYOR

Bugüne kadar 8 kez karşılaşan iki takımdan Alanyaspor'un şansı rakibine karşı tutmuyor. İstanbul ekibini sadece 1 kez mağlup edebilen Antalya ekibi, rakibine 4 kez boyun eğerken, 3 maçtan ise 1 puan almayı başardı. Turuncu-Yeşilliler, rakibine karşı aldığı tek galibiyeti de kendi evinde elde etti.

SON 4 MAÇIN 3'Ü BERABERE

Her iki takımın son maçlarında bir birine üstünlük kurmakta zorlandığı da dikkat çekiyor. Süper Lig'de oynanan son 4 maçın 3'ü eşitlikle tamamlanırken, tek galibiyeti geçen sezon İstanbul'da oynanan maçta Başakşehir aldı. Alanyaspor, İstanbul ekibine karşı son galibiyetini 2017-2018 sezonunda 4-1'lik skorla Alanya'da kazandı.

EVİNDE ZİRVEDE

Alanyaspor, bu sezon evindeki ütünlüğüyle rakiplerine geçit vermiyor. Süper Lig'de iç sahada en başarılı takım olan Alanyaspor, 7 maçın 5'ini kazanırken, 2 mücadelede ise rakiplerine birer puan verdi. Başakşehir ise deplasmanda çıktığı 7 maçın sadece 2 tanesinde gülerken, 1 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı.

BABACAR ŞÜPHELİ

Gaziantep FK maçında sakatlanan Khouma Babacar'ın zorlu mücadelede oynayıp oynamayacağı netlik kazanmadı. Hafta boyunca takımdan ayrı olarak çalışan Senegalli golcünün, kadroya alınsa dahi ilk 11'de olması beklenmiyor. Teknik Direktör Çağdaş Atan'ın ileri uçta Adam Bareiro'ya görev vermesi bekleniyor.

Hakemler:   Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil

Alanyaspor

Marafona

Juanfran

Caulker

Tzavellas

Moubandje

Siopis

Salih Uçan

Bakasetas

Efecan Karaca

Davidson

Bareiro

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

Başakşehir

Volkan Babacan   

Rafael

Epureanu

Mehmet Topal

Hasan Ali Kaldırım

Visca

Aleksic   

Chadli 

Mahmut Tekdemir

Giuliano

Gulbrandsen   

Teknik Direktör: Okan Buruk

Saat: 16.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Yayıncı: Bein Sports

ANTALYASPOR AVRUPA SEFERİNDE

Süper Lig'in son iki haftasında puan çıkaramayan Antalyaspor'un Avrupa yakasındaki Galatasaray'a konuk olacağı mücadele 19.00'da başlayacak. Lider Galatasaray karşısında kötü gidişata 'dur' demek isteyen Kırmızı-Beyazlılar, kazanarak nefes almayı hedefliyor.

EZİCİ ÜSTÜNLÜK

İki takımın rekabetinde ise Galatasaray'ın, Antalyaspor'a karşı ezici üstünlüğü dikkat çekiyor. Bugüne kadar 58 kez bir birine rakip olan İstanbul ve Antalya temsilcilerinden Galatasaray'ın galibiyetlerde 34-8'lik üstünlüğü göze çarpıyor. 16 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı.

5 MAÇTA 4 YENİLGİ

Yapılan son 5 karşılaşmada da Antalyaspor, rakibine karşı istediği sonuçları alamadı. Son 5 maçın 4'ünü kaybeden Akrep, geçen sezonun ikinci yarısında Antalya'da oynanan mücadeleden ise 1 puan çıkardı.

DEPLASMAN FOBİSİ

Süper Lig'de bu sezonun ilk 16 haftasında deplasman karnesi en kötü olan takım Antalyaspor oldu. 7 maçtan galibiyet çıkaramayan Kırmızı-Beyazlılar, 4 beraberlik alarak Fatih Karagümrük ile birlikte dış sahada en az puan toplayanlar arasında yer aldı.

YANAL'IN DA ŞANSI TUTMUYOR

Zorlu mücadele, iki takımın başarılı teknik adamları için de önemli bir düello olacak. Kariyerlerinde 13 kez rakip olan iki teknik adamdan Ersun Yanal, tek galibiyet alabilirken, Fatih Terim ise 5 mücadeleden mutlu ayrıldı. 7 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı.

7 EKSİK

Sezon başında bu yana sakat oyuncuları sebebiyle büyük sıkıntı yaşayan Antalyaspor, Galatasaray mücadelesine de 7 oyuncusundan yoksun çıkacak. Kırmızı-Beyazlılarda Ufuk Akyol, Bahadır Öztürk, Armel Drole, Serdar Gürler, Ali Eren İyican, Adis Jahovic ve Sidney Sam forma giyemeyecek.

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Volkan Ahmet Narinç, İbrahim Çağlar Uyarcan

Galatasaray

Okan Kocuk   

Elabdellaoui 

Saracchi   

Marcao   

Donk

Ömer Bayram

Belhanda

Emre Kılınç   

Arda Turan Çıkan

Feghouli

Oğulcan Çağlayan

Teknik Direktör: Fatih Terim

Antalyaspor

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Kudryashov

Fredy

Nuri Şahin

Amilton

Gökdeniz Bayrakdar

Podolski

Orgill

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Saat: 19.00

Stadyum: Türk Telekom

Yayıncı: Bein Sports

KORAY GEÇGEL