ANTALYA İÇİN ‘ZEHİR’ VAKTİ

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında kurduğu panayır alanından skandal görüntüler geldi. İftar saatinde yenmek üzere çeşitli yiyeceklerin satışı dolayısıyla belediyenin izniyle kurulan stantlardan gelen insan sağlığını hiçe sayan görüntüler, ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Faruk ÇELİK/Ahmet ARĞILLI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan dolayısıyla hazırladığı panayır alanındaki yemek stantlarını görüntüleyen vatandaşlar, hijyen, gıda ve sağlık kurallarının göz ardı edilerek halk sağlığının nasıl tehlikeye atıldığını gözler önüne serdi. Panayır alanını ziyaret eden bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde, alanda bulunan yiyecek ve içecek stantlarında çalışanların yemek hazırlığı sürecinde bone, maske ve eldiven kullanmadıkları görüldü. Yapılan ürünlerin ise sabah saatlerinden iftar sonrası satışa kadar üstü açık şekilde kirli kaplarda bekletildiği, hiçbir hijyen kuralının göze gözetilmediği fotoğraflarla ortaya koyuldu.

Öte yandan vatandaşlar kurulan satıcıların dükkanlarında su bulundurmadığını belirterek, özellikle sebzeler başta olmak üzere işlenen ürünlerin yıkanmadan vatandaşlara sunulduğunu iddia etti.

“HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNUYORLAR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan mahalle sakini Süleyman Kaçaroğlu, ramazan etkinlikleri dolayısıyla bir süre önce Karaalioğlu Parkı’na panayır kurulduğunu anlattı. Çok sayıda kişinin akşam saatlerinde ziyaret ettiği alanda hijyen kurallarının gözetilmediğini söyleyen Kaçaroğlu, “Ramazan etkinlikleri adı altında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin izni ile kurulan bu panayırda halkın sağlığı ile oynanıyor. Burada yemek satmasına izin verilen, göz yumulan dükkanların hiçbirinde su yok. Yani yiyecekler, yeşillikler ve kullanılan malzemeler yıkanmadan işleniyor ve servis ediliyor. Kişilerin el hijyeni hiç olmadığı gibi sabah saatlerinde hazırlanan et ve tavuk gibi yiyecekler akşam saatlerine kadar açıkta ve doğal hava koşullarında bırakılıyor” diye konuştu.

UYARILAR CEVAPSIZ KALDI

Kaçaroğlu, konuyu büyükşehir belediyesine bildirdiklerini ancak yetkililerin herhangi bir müdahalede bulunmadığına dikkati çekerek, “Yetkililere yapılan uyarılar cevapsız ve sonuçsuz kaldı. Halkın sağlığı göz ardı edildiği için bir an önce halk sağlığı ile ilgili kuruluşların bu duruma engel olması, halkın mikroplu ve uygunsuz besin tüketmesinin önüne geçecektir. Tüketiciler bu durumdan habersizler. Duyarlı vatandaşlar olarak bu konunun takipçisiyiz, bu bir vatandaşlık görevi. CİMER’e ve Sağlık Bakanlığına da şikayette bulunduk” ifadelerini kullandı.

“45 GÜN DAYANIN DİYORLAR”

Öte yandan Kaçaroğlu, bölgede akşam saatlerinde büyük bir gürültü kirliliği oluştuğunu da dile getirdi. Yüksek sesli müziğin gece geç saatlere kadar sürdüğünü ifade eden Kaçaroğlu, şunları kaydetti:

“Çok yüksek sesli müzik nedeniyle semt sakinleri olarak evlerimizde yaşayamaz halde geldik. Kötü kokudan, gürültüden pencerelerimizi açamıyoruz. Bu konuda şikayette bulunduğumuzda ise ‘45 gün dayanın’ cevabı alıyoruz.”