ANTALYA İÇİN TELAFİ ÇAĞRISI

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, turizmin başkenti Antalya’nın, pandemi döneminde çok büyük hasarlar aldığını belirterek, “Bu hasarın yıl içinde telafi edilip en kısa zamanda eski günlerine dönmesi temennimizdir" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulu'nda “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma” üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaptı.

DOĞU AKDENİZ'DE TAVİZ YOK

Başkan, Türkiye'nin kıta sahanlığındaki egemenlik haklarının korunması ve Kıbrıs Türklerinin adanın eşit ortağı olarak hidrokarbon kaynakları üzerindeki hak ve çıkarlarının garanti altına alınması için, meşru haklarımızdan taviz verilmeden, Akdeniz’de ve Karadeniz’de yapılan çalışmaların kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. MHP’li Başkan, Türkiye'nin; Afrika kıtasında varlığını sürdürmesi, madencilik ve enerji başta olmak üzere birçok alanda kendisini göstermesi, tecrübelerini dost ve kardeş ülkeler ile paylaşmak için çaba sarf etmesinin meşru bir adım olduğunu vurguladı.

BAŞKAN’DAN ENERJİ VURGUSU

Abdurrahman Başkan,  enerji diplomasisinin geliştirilmesinin ve Türk Cumhuriyetleriyle yapılacak anlaşmalarla kurulacak “Türk Enerji Ticareti Birliği”nin ekonominin diğer alanlarına model olmasının sağlanması gerektiğine de vurgu yaptı. Doğu Akdeniz'de, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve AB’nin uluslararası hukuka ve millî çıkarlarımıza aykırı bir şekilde arama ve sondaj çalışmasının engellenmesini ve KKTC’nin bu kaynaklardan istifade etmesinin sağlanmasını da istedi.

“BÜROKRASİ ENGELİ KALDIRILDI”

Abdurrahman Başkan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hızlı karar verme ve uygulamasının bürokrasi engelini ortadan kaldırdığına da dikkat çekti. Başkan, böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin TİKA ve Kızılay öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının, batının sömürge olarak gördüğü mazlum coğrafyalara hızla yardım eli uzatmasını mümkün kıldığını belirtti.

ANTALYA İÇİN "TELAFİ ÇAĞRISI

Abdurrahman Başkan, Antalya'nın, Türkiye’nin en fazla yabancı ziyaretçi ağırlayan, dört mevsim turizme imkân sağlayan iklimiyle ve 640 km’lik sahiliyle muhteşem bir coğrafya olduğuna işaret etti. Başkan, Antalya'nın birçok medeniyetin izlerini taşıyan ören yerleri ve farklı turizm seçenekleriyle ülkemizin tanıtımına en çok katkı sağlayan şehir olmanın gururunu yaşadığını da söyledi. Pandemi döneminin Antalya turizmine çok büyük hasar verdiğini hatırlatan Başkan, "Bu hasarın yıl içinde telafi edilip en kısa zamanda eski günlerine dönmesi temennimizdir." diye konuştu.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri anma gününde, anlamlı ve zorlu bir mücadelenin hatıralarının dualar ile yâd edildiğini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ