ANTALYA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI! İŞTE 19 ARALIK 2021 HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre olan 19 Aralık 2021 Pazar günü son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı dışında tüm yurdun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Peki, 19 Aralık 2021 Pazar günü hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? İşte göre 19 Aralık 2021 Pazar durumu…

Son dakika haberine göre göre 19 Aralık 2021 Pazar hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yağışların; Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Muğla, Konya, Karaman, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Muğla, Konya, Karaman, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE -3°C, 6°C

Çok bulutlu

İSTANBUL 4°C, 7°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ -3°C, 4°C

Çok bulutlu

KOCAELİ 4°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR -1°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ 2°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

İZMİR 9°C, 13°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı

MUĞLA 1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yağışların genellikle kuvvetli, Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya’nın doğu, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 9°C, 13°C

Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 9°C, 13°C

Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli, doğu kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HATAY 7°C, 11°C

Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ISPARTA 0°C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 1°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR 0°C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KONYA 0°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

YOZGAT -1°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 0°C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DÜZCE 3°C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 2°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

ZONGULDAK 4°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇORUM 0°C, 3°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 2°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

TRABZON 8°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı kesimleri ile Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ 2°C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -3°C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS -8°C, 0°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

VAN -2°C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 3°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 3°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 3°C, 7°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 5°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

HABER MERKEZİ