ANTALYA İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI! İŞTE 10 ARALIK 2021 HAVA DURUMU

Son dakika haberine göre olan 10 Aralık 2021 Cuma günü son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bursa, Yalova, Manisa, Denizli, Uşak, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Peki, 10 Aralık 2021 Cuma günü hava sıcaklıkları nasıl olacak? Meteoroloji’den uyarı geldi mi? İşte göre 10 Aralık 2021 Cuma durumu…

Son dakika haberine göre göre 10 Aralık 2021 Cuma hava durumu raporu Meteoroloji tarafından açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bursa, Yalova, Manisa, Denizli, Uşak, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege'de yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Marmara'nın güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km /saat yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege'de yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; gece saatlerinden sonra Ege, Batı Akdeniz'in batısı, Marmara'nın güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km /saat yer yer 90 km/saat) esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Edirne çevreleri ve Çanakkale'nin batısı ile zamanla Trakya kesimi, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren güney ve batı kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat yer yer 90 km/saat) eseceği bekleniyor.

BURSA 10°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDİRNE 12°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı ile zamanla il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 10°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege zamanla Bölge genelinin (Afyonkarahisar ve Kütahya dışında)yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların yerel olmak üzere Kıyı Ege'de kuvvetli, Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat yer yer 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 3°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 8°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,

İZMİR 16°C, 19°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin zamanla il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 8°C, 12°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısında güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (50-70 km/saat yer yer 90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 7°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 11°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 7°C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı yer yer çok bulutlu

ISPARTA 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA 1°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ESKİŞEHİR 2°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KONYA 1°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

SİVAS -3°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU 3°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

DÜZCE 5°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KASTAMONU 0°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 9°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORDU 8°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

RİZE 8°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

SAMSUN 9°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BİNGÖL -2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -3°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -4°C, 3°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı

VAN -2°C, 6°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 2°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 3°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 4°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 6°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

 HABER MERKEZİ