Antalya için karakış vakti

Son günlerde Antalya’da etkisini gösteren soğuk havaya ilişkin Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, “Sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 1-2 derece altına inerek devam etmesi ve soğuması bekleniyor. Şubat başı itibarıyla Antalya’ya kış geliyor. Kışı biraz daha hissedeceğimiz günler bizi bekliyor” dedi.

Antalya’da mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üstünde seyreden hava sıcaklıkları, kuzey rüzgarlarının etkisiyle düşmeye başladı. Hafta boyunca etkisini sürdüreceği ön görülen rüzgarlı sistem nedeniyle düşen sıcaklıklar, zirai don uyarısını da beraberinde getirdi.



SICAKLIKLAR DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, yurdun kuzeyden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini söyledi. Gültekin, “Soğuk havanın ve kuzeyli rüzgarların etkisiyle birlikte Antalya’da da soğuk hissedilmeye başlandı. Pazar günü 19 derece olan sıcaklıklarımız pazartesi 17 dereceye, dün 14 dereceye kadar düştü. Yarın da kuzeyli rüzgarların etkisi devam edecek” ifadelerini kullandı.





“ANTALYA’YA KIŞ GELİYOR”

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmeye başladığını dile getiren Gültekin, “Perşembe günü Akdeniz Körfezi’nde yağışlı sistem bulutları görünüyor. Bu bulutlarla birlikte sıcaklıklarımız 2-3 derece artacak ama geçici bir artış olacak. Ardından sıcaklıklar 1-2 derece daha düşecek. Geçen hafta mevsim normallerinin 3-4 derece üstünde olan sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 1-2 derece altına inerek devam etmesi ve soğuması bekleniyor. Şubat başı itibarıyla Antalya’ya kış geliyor. Kışı biraz daha hissedeceğimiz günler bizi bekliyor” diye konuştu.



CUMA GÜNÜ MERKEZDE VE DOĞU İLÇELERDE YAĞIŞ

Gültekin, cuma gününden itibaren yağışlı havanın da etkisini göstereceğini belirterek, “Cuma günü yağışlı bir sistem bölgemizde etkisini gösterecek. Antalya merkezinde, doğusunda yer yer kuvvetli yağış bekliyoruz. Ancak ciddi boyutlarda bir yağış olmayacak. Cumartesi yağışlar kentin doğusunda yer yer devam edecek. Pazar günü etkisini yitirecek. Ciddi uyarı verilecek bir durum gözlemlemiyoruz” dedi.

ZİRAİ DON UYARISI YAPILDI

Sıcaklıkların düşmesi nedeniyle Antalya ve Muğla’daki çiftçilere zirai don uyarısında bulunan Gültekin, şunları kaydetti:



“Son değerlendirmelerimize göre; Antalya ve Muğla’da zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde 1 Şubat gecesinden 2 Şubat sabah saatlerinde hafif kuvvette, yükseklerde orta kuvvette zirai don olayı bekliyoruz. Don riski hafta boyunca devam edeceğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmasını öneriyoruz.”