Antalya Havalimanına yeni adliye ek hizmet birimi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Antalya Havalimanında yeni adliye ek hizmet birimi faaliyete geçtiğini duyurdu.

Turizmin başkenti Antalya rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Antalya Havalimanı’nda 3 Ağustos günü tüm zamanların dış hat yolcu rekorunun kırıldı ve 104 bini aşkın yolcu geldi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da Antalya Havalimanında gün geçtikçe artan yolcu sayısı ile birlikte, yakalaması bulunan şahıslara ilişkin adli süreçlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi için harekete geçti. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile yapılan görüşmeler neticesince, Antalya Havalimanı içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına kullanılmak üzere yer tahsisi yapıldı. Antalya Adliyesi Ek Hizmet Binası yapılan çalışmaların ardından bugün hizmete açıldı.


Yeni hizmet birimi ile soruşturma ve kovuşturma aşamalarında verilmiş yakalama emirleri ile tutuklama kararlarına dair adli süreçlerin yürütülmesinde görev ifa edecek.

Ayrıca haklarında yakalama kararı verilmiş şüpheli ve sanıklardan kolluk kuvvetlerince yakalanan veya kendiliğinden gelerek teslim olanların adliye binasına getirilmeden, havalimanı içerisinde SEGBİS aracılığı ile ifadelerinin alınabilmesi, yolcuların zaman kaybını önleyerek uçaklarını kaçırma riskini de en aza indirilmesi hedefleniyor.

Yeni Adliye Ek Hizmet Birimi, hafta içi ve hafta sonu her gün saat 08:30 ile 20:30 saatleri arasında hizmet verecek.

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BÜLTEN