Antalya Havalimanı’nda hacılara ‘zemzem’ şoku

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çatısı altında istihdam edilen hava trafik çalışanlarının zam talebi nedeniyle iş yavaşlatma kararı Antalya Havalimanı’nda yoğunluk yaşanmaya devam ederken kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirerek yurda dönen Antalyalı hacılar havalimanında valiz ve zemzem krizi yaşadı.

Türkiye turizminin başkenti Antalya’da yüksek sezon rekorlarla devam ederken Antalya Havalimanı’nda yaşanan yoğunluk gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çatısı altında istihdam edilen hava trafik kontrolörlerinin zam talebi nedeniyle iş yavaşlatma kararı alması Antalya Havalimanı’nda karmaşaya sebep olurken Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN) yeni bir karar alarak inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin 3-14 Temmuz tarihleri arasında devam edeceğini açıklamıştı.


ZEMZEMLER KAYBOLDU 

Antalya Havalimanı’nda hava trafik kontrolörlerinin aldığı karar sonrası yoğunluk artarak devam ederken her gün farklı bir kriz gündemi meşgul ediyor. Suudi Arabistan sınırları içerisindeki Mekke’de hac görevlerini yerine getirerek Cidde üzerinden yurda dönen Antalyalı hacılar havalimanında büyük bir şok yaşadı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Antalya Havalimanı’nda yaşadıklarını anlatan Erdoğan Göksel, seyahat ettikleri havayolu firmasını etiketleyerek, “27 Haziran saat 10.45 itibarıyla Cidde’den uçarak Antalya Havalimanı’na 13.45'te iniş yaptık. Tam 3,5 saat valiz ve zemzemlerimiz bize teslim edilmedi üstelik zemzemlerimiz de kayıp 2-3 gün önce gelenlerin zemzemi bantta. Tam anlamıyla bizi rezil ettin” ifadelerini kullandı. 

Havayolu firmasına da tepki gösteren Göksel, “Biz de sizi güçlü bir firma bilirdik havaalanında çektiğimiz bu sıkıntının hesabını bize kim verecek. Yazıklar olsun” diyerek sitemini dile getirdi.