ANTALYA HALKI YASAK DİNLEMİYOR

Koronavirüs vakalarında yüzde 100 artış yaşanan Antalya’da vatandaşların alınan tedbirlere genel olarak uymadığı gözlendi

Antalya’nın işlek noktalarından olan Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde girişler 3 bin 500 kişiyle sınırlandırılırken, banklara oturmak yasaklandı. Ancak kural tanımayan bazı vatandaşların banklara çekilen şeritleri yırtarak üstüne oturmaya devam etmesi bu kadarına pes dedirtti.Tüm dünyada artış gösteren koronavirüs vakalarının Antalya’da 2 katına çıkması ve hastanelerin yoğun bakım yatak kapasitelerinin yüzde 71 oranında dolması nedeniyle kentte tedbirler artırıldı. Antalya’nın bazı bölgelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirlere ek yeni yasaklar getirildi.  Yaya trafiğinin yoğun olduğu ‘Kapalı yol’ olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’ndeki girişlere getirilen kısıtlamaların ardından banklara oturmak da yasaklandı.  

BU KADARINA DA PES!

Tedbirler kapsamında Kapalı yoldaki banklara oturulmaması için zabıta ekipleri tarafından şerit çekildi ancak bazı vatandaşların kurallara uymadığı gözlendi. Şerit çekme işlemlerini tamamlayan zabıta ekiplerinin daha caddeden çıkmadan vatandaşların banklara oturması dikkatlerden kaçmadı. Aynı zamanda caddede, sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görüldü.

FATMA ARSLAN